• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ČASOPIS
  ZA KNJIŽEVNOST
 • GODIŠNJA
  IZVJEŠĆA
 • GODIŠNJA
  NAGRADA
 • ČLANOVI
 • Asaf Duraković, društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne
  Zagreb, Hrvatska

   Asaf Duraković rođen je 16. Svibnja 1940. godine u Hercegovini, u kršnom djedovskom nepokorenom kraju, gdje se viteški Stolac ogleda u studenoj Bregavi. Rano je napustio rodno ognjšte i rano ostao bez oca, žrtve i junaka Bleiburškog bojišta.
  U daljim studijima postigao je pet doktorata iz Medicine, Veterine, Prirodoslovno-matematičkih znanosti, doktorat nauka na medicinskom facultetu sveučilištima u Zagrebu, postdoktorske studije u Oxfordu, Hamiltonu (Kanada), i počasni doktorat na Cosmopolitan University (Kansas, SAD). Bio je znanstvenik Instituta za Medicinska Istraživanja Akademije Znanosti i Umjetnosti Jugoslavije. Tada je dobio stipendiju Engleske vlade za medicinske studije u Oxfordu. Specijalističke studije nastavio je i položio stroge ispite u Engleskoj, Americi, i Kanadi. Diplomirao je i na vojno medicinskoj akademiji Fort Loevenworth, Missouri, 1991. godine, kada je promoviran u čin pukovnika Vojno-Medicinskog Korpusa Sjedinjenih Država. Autor je preko 250 objavljenih znanstvenih radova u priznatim međunarodnim časopisima. Njegov opus uključuje mnoge studije i znanstvene radove iz područja Islamskih ezoteričnih znanosti Sufijskog sadržaja. Obišao je Bliski Istok, kao gost i predavač, u Saudijskoj Arabiji, Iraku, Siriji, Jordanu, i Emiratima. Proveo je dvije godine na Institutu Kralj Fejsal u Rijadu, kao direktor Zavoda za Nuklearnu Medicinu. Potpuno govori pet svjetskih jezika.
  Postavljen je na položaj Zavoda za Nuklearnu Medicinu u Federalnoj bolnici Walter Reed u Washingtonu D.C., i promaknut je u zvanje profesora na četiri sveučilište u Sjedinjenim Državama Amerike. Kao pozvani professor, predavao je na mnogim sveučilištima Sjeverne i Južne Amerike, Australije, Europe, Azije, Izraela, Južne Afrike, Sovjetskog Saveza, Japana, Bliskog i Dalekog Istoka. Proputovao je svijet od Sjevernog do Južnog Pola. Vodio je medicinsku ekipu SAD u studijama nuklearnih eksplozija u Sibiru i Kazakhstanu. Sada je direktor Instituta za Životne Znanosti (World Life Institute) u Washingtonu i New Yorku.

  Autor je mnogih knjiga kao i poezije, Tamne Alge, Planina Kaf, Tamno Ogledalo, Vode Ponornice, Jedanaesta Ploča, Velike Vode, Nanosi Pijeska, i najnovije knjige, Žetva (2014).

   
  PRETHODNE NOVOSTI
  Ponedjeljak, 11. siječanja 2021.
  Utorak, 29. prosinca 2020.
  Ponedjeljak, 28. prosinca 2020.
  Ponedjeljak, 28. prosinca 2020.
  Srijeda, 23. prosinca 2020.
  Petak, 18. prosinca 2020.
  Srijeda, 09. prosinca 2020.
  Ponedjeljak, 07. prosinca 2020.
  ČASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje časopisa OSVIT:
  OSVIT 103-104/2020