• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ČASOPIS
  ZA KNJIŽEVNOST
 • GODIŠNJA
  IZVJEŠĆA
 • GODIŠNJA
  NAGRADA
 • ČLANOVI
 • Ivan Bradvica, društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne
  Zagreb, Hrvatska

    

  IVAN BRADVICA, rođen je 12. srpnja 1949. godine u Veljacima kod Ljubuškog u Bosni i Hercegovini od oca Mije i majke Jake. Do studijsko školovanje je proveo u Veljacima, Vitini i Ljubuškom. Od 1968. godine živi u Zagrebu. Završio je studij na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, diplomirani je inženjer građevinarstva. Nakon studija je upisao postiplomski studij iz područja geotehnike i položio sve ispite. Profesionalno se bavio stručnim i istraživačkim radom na temeljenju objekata u Institutu građevinarstva Hrvatske.

  Do sada je objavio 38 stručnih i znanstvenih radova iz područja geotehnike. Nakon završetka Domovinskog rata je počeo pisati pjesme. Nastupio je na brojnim pjesničkim tribinama u gradu Zagrebu i diljem Hrvatske, kao i u prigodnim prilikama na raznim događanjima.

  Do sada je objavio dvanaest zbirki pjesama i osmislica i to: Smisao života (2005), Pjesma graditelja (2007), Misterij realnosti (2009), Iskre uskrsnuća (2011), Pjesma nade (2013), Tragovi izvanzemaljca (2015), Sažete misli (2016), Draga Riječ (2018), Uzica (2019), Deseta (2019), Ono nešto (2020) te Bez povratka (2021). Posljednih devet zbirki se nalazi na internetu, na tražilici upisati: Ivan Bradvica issuu.


  Član je Hrvatskog kulturnog vijeća i Udruge hrvatskih aforista i humorista (UHAH). Objavljivao je u Osvitu, Hrvatskom slovu, časopisu Marulić, Časopisu Iris, Hrvatskom neretvanskom zborniku, na Hr svijet.net-u, Glasu Koncila, glasilu“ Uh!Aha“, u Hrvatskom fokusu, u Sensi, na portalu Slobodna Lika, na Cro Press portalu, na portalu Zagreb (moj zagreb.info), na portalu hercegovina.info, na portalu laudato.hr, na portalu Put, Istina i Život te na Facebook-u. Na pet hrvatskih portala i u Hrvatskom slovu je objavljen razgovor s njim. Na Radio Mariji je imao čitanje svojih pjesama. Dio pjesama mu je preveden na španjolski jezik te objavljen u Španjolskoj, Čileu i Portoriku.


  U mirovini je. Sa suprugom Mirjanom ima petero djece te osmero unučića.

   
  ČASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje časopisa OSVIT:
  OSVIT 105-106/2021