• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ČASOPIS
  ZA KNJIŽEVNOST
 • GODIŠNJA
  IZVJEŠĆA
 • GODIŠNJA
  NAGRADA
 • ČLANOVI
 • Miroslav Pilj, društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne
  Sarajevo, BiH


  MIROSLAV PILJ

  Rođen je u Sarajevu 03. studenog 1961.godine

  Spisateljstvom se bavi od 1980.godine. Među,do sada objavljenim poetskim zbirkama su i “Odgovor” u izdanju Međunarodnog centra za mir i Festivala Sarajevo-Sarajevska zima.(1995.) “U inat godinama” u izdanju ABC Fabulas i Radija Stari grad- Sarajevo(1998.)
  “Lijepa rječ”u izdanju MARKART-Sarajevo(2004)«MI nije jednako JA»-u izdanju Udruge «Libertas»-Sarajevo.(2008.)“Više od sjećanja”-u izdanju Udruženja “ZGRADE”(2011.)
  Početkom 80.-tih godina počinje se baviti i glazbom tj. kant-autorskim radim.,a intenzivnije počinje pisati pjevanu poeziju od kada i datira suradnja sa brojnim skladateljima i izvođačima popularne muzike s prostora tadašnje Jugoslavije među kojima su i grupe FORMULA 4,SEVEN UP,INDEXI,CRVENA JABUKA,TEŠKA INDISTRIJA kao i autori i interpreti među kojima su i BRANO LIKIĆ, RAJKO DUJMIĆ, BORIS NOVKOVIĆ, FADIL REDŽIĆ, VEDAD HADŽIAVDIĆ, SEID MEMIĆ VAJTA i brojni drugi.
  Autor niza dramskih tekstova među kojima su i “Zašto…? (premijerno izvedena na sceni gledališča “Tone Čufar” u Jesenicama (Slovenia); za koju je dobio i nagradu Tmač-Art za najbolju novu B-H dramu.“Krug” –radio-drama u produkciji dramskog programa radija BiH , “Čarobni prah” dramska igra za djecu u produkciji Compagnie de action - Paris.
  «SIN» drugonagradjeni dramski tekst na natjecaju za najbolju novu BH radio-dramu u organizaciji BH RADIJA1, Monodrama «Ne žalim» u izvedbi glumice Narodnog pozorišta u Sarajevu Amine Begović.
  Autor je stihova MIR VAMA za zvaničnu svečanu pjesmu prigodom
  dočeka Svetog Oca Papa Franje u Sarajevu, 2016. godine
  Autor je niza koncepata i scenarija različitih radijskih i tv projekata-programa
  među kojima su i scenariji za edukativnu seriju namijenjenu djeci pod nazivom DTV ŠKOLA realiziranu u produkciji BHTV kao i scenarija za festivale dječje pjesme «Mali šlager 1995. 1996. i 1997.godine u produkciji iste medijske kuće
  Autor je likovno-petsko-glazbenog performansa «SNAGA VODE» prezentiranog u više gradova BiH.
  Autor je i prezenter poetsko satiričnog performace-a „DO KOGA JE?“
  Kao predstavnik BiH sudjelovao u radu Kongresa Federacije Mladih za mir u svijetu održane u Washington DC USAa, ,a, kao autor se predstavio i na Trećem Svjetskom Festivalu Kulture i Sporta održanog,također u Washington DC.
  Član je Društva pisaca BiH , Društva novinara BiH,AMUS-a, Hrvatskog društva Skladatelja, Dopredsjednik Udruge likovnih umjetnika HKD „Napredak“
  Živi i radi u Sarajevu.
   

   
  ČASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje časopisa OSVIT:
  OSVIT 105-106/2021