• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ČASOPIS
  ZA KNJIŽEVNOST
 • GODIŠNJA
  IZVJEŠĆA
 • GODIŠNJA
  NAGRADA
 • ČLANOVI
 • PRISTUPI I PROSUDBE
  Autor: Šimun Šito Ćorić
   

  U knjižnici Suodnosi objelodanjena je knjiga Pristupi i prosudbe (Djelo Šimuna Šite Ćorić u kritičkim odrednicama – uz 30 godina književnog rada). Uz Nakladu DHK HB, sunakladnik je FRAM-ZIRAL, Mostar. Knjiga je u nizu 57., a njezin je opseg 275 stranica.

  Podijeljena je u tri cjeline: Ostvaraji Šimuna Šite Ćorića u obzorju kritičkih uradaka, O Ćorićevim djelima na stranim jezicima (Odlomci tekstova iz izabranih prikaza) i Pogledi na hrvatski narod i vjerske slobode.
  Izbor tekstova i proslov uradio je dr. Antun Lučić. “… Ovdje su s razlogom uvršteni pretežito kritički tekstovi nastajali uz objavljivanje, ili naknadno, pojedinih Ćorićevih djela ili njegovih javnih nastupa, a podrijetlo im treba tražiti kako u domicilnom govornom području nerijetko tako i na drugim stranama svijeta. Dakle, tretman djela ovisi od polaznih tekstova kao i odgovora na njih. Uostalom, rijetko u našim prilikama nailazimo na knjige koje zbrajaju i domaće i inozemne priloge na istome mjestu. Pitamo se kako je sve uočeno i skupljeno od Buenos Airesa iz Argentine preko Mostara uz neretvansku kotlinu i nadalje. Prema svemu što zaprimaju i zapremaju ovi kritički diskursi izgleda više je Ćorića u jednome pa je dopustivo pomisliti da je po učincima gotovo sa svojstvom rada instituta.

  Uz kritička praćenja i interpretacije Ćorićeva književnog rada uvršteni su u ovu publikaciju također napisi o njegovim posjetima našim radnicima i iseljenicima u bližim i dalekim zemljama. Pisano je o tamošnjim i onovremenim aktivnostima što je slijedom ilustrirano, optočeno plakatima, obavijestima, sinopsisima i zapisima s tiskovnih skupova.”
  Ovo djelo možete kupiti ili naručiti u uredu Društva po cijeni od 25 KM.

   
   
  PRETHODNE NOVOSTI
  Petak, 22. listopada 2021.
  Četvrtak, 21. listopada 2021.
  Srijeda, 20. listopada 2021.
  Ponedjeljak, 18. listopada 2021.
  Srijeda, 06. listopada 2021.
  Ponedjeljak, 04. listopada 2021.
  Ponedjeljak, 04. listopada 2021.
  Srijeda, 22. rujna 2021.
  ČASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje časopisa OSVIT:
  OSVIT 105-106/2021