• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • OTVORENA ─îITAONICA
  ─îetvrtak, 10. o┼żujka 2016. | ─Źitanja: 1077 | Kategorija: Novosti
   

  OBAVIJEST !

   

  Društvo hrvatskih knji┼żevnika Herceg Bosne, uz potporu Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosa─Źe u Mostaru, pokre─çe Otvorenu ─Źitaonicu u kojoj ─çe ─Źlanovima Društva i gra─Ĺanstvu biti dostupna nakladni─Źka djelatnost DHK HB. Kako naša Knji┼żnica u svome fundusu posjeduje sva izdanja objavljena u Društvu kao i druga izdanja, poklone darovane od prijatelja, suradnika i pomagatelja, a to je niz djela iznimne umjetni─Źke i znanstvene vrijednosti, smatrali smo se du┼żnim otvoriti ─Źitateljstvu naša vrata i biti im na usluzi.
  Cijene─çi da u HDHS Kosa─Źa postoje prostori koji se mogu bolje iskoristiti, odlu─Źili smo prihvatiti ponudu te spomenute prostore funkcionalno prilagoditi gore re─Źenoj namjeni. Za ovaj projekt dobili smo potporu mnogih naših ─Źlanova, ali i brojnih ljubitelja pisane rije─Źi koji su s projektom upoznati.
  Zato smo bili slobodni uputiti pozive na više adresa za sudjelovanje u našemu projektu, nude─çi da razmisle o na─Źinu suradnje i pomognu u provedbi naše ideje. Naša je ┼żelja okupiti što ve─çi broj podupiratelja ─îitaonice da bismo svima omogu─çavali bliske susrete s knjigom i umjetni─Źkim djelima. Predlo┼żili smo sljede─çe na─Źine potpore našemu radu:

   

  - Pokroviteljstvo nad projektom
  - Sponzoriranje radova (izrada pregrada, nabavka namještaja i drugih radnjâ u prilago─Ĺavanju prostora), kao glavni sponzor, sponzor…
  - Donacijom financijskih sredstava (iznosi prema mogu─çnostima i raspolo┼żenju).
  - Darovanjem knjiga koje nisu u pravoj funkciji.
  - Drugi na─Źini koji darovateljima odgovaraju.

   

  Ukupna vrijednost projekta je c/c 10 000 KM, ra─Źunaju─çi na uštede i maksimalno racionalno trošenje sredstava.
  Odr┼żivost Otvorene ─Źitaonice je realna s obzirom da ponu─Ĺeni projekt ra─Źuna na stanovite prihode (─Źlanarina, iznajmljivanje izdanja, odr┼żavanje te─Źajeva, pokretanje škola /kreativnog pisanja i sl./ apliciranje na Javne pozive i natje─Źaje, apliciranje na fondove putem prekograni─Źne suradnje itd.). Odr┼żivost ─çe biti podr┼żana i priredbama kao: tribinom Knji┼żevni susreti, tiskovnim konferencijama, matinejama, pjesni─Źkim ve─Źerima, knji┼żevnim dru┼żenjima i tsl. te volonterskim radom ─Źlanova i prijatelja Društva. Svaku potporu planiramo adekvatno pratiti obavijestima na našim programima u okviru Otvorene ─Źitaonice, na našoj web stranici i svim drugim manifestacijama DHK HB.
  Od naših podupiratelja odgovore o─Źekujemo na e-mail dhkhbmo@gmail.com, kontakt telefon – 036 234 432 (svakim radnim danom od 9.00 – 15.00 sati), a uplatu na ┼żiro ra─Źun Društva UniCredit Bank 338 100 22001388 90,

  devizni: IBAN broj ra─Źuna: BA39 3380 6048 0366 6537, BIC (SWIFT) UNCRBA 22 s naznakom – za knji┼żnicu.

   

  Pozivamo i naše ─Źlanove da svoju potporu ovome projektu potvrde simboli─Źnim nov─Źanim prilogom. O svim oblicima pomo─çi vodimo urednu evidenciju. Nadamo se uspješnoj provedbi projekta, na zadovoljstvo ─Źlanstva i svih ljubitelja pisane rije─Źi.

   

  Predsjednik DHK HB
  Ivan Sivri─ç

   

   
   
  Komentari na ─Źlanak:
   
  Trenutno nema komentara.
   
  Napiši komentar:
   
  Vaše ime:
  (obvezno)
  E-mail:
  (obvezan)
  Komentar:
  Unesite rije─Ź "POTVRDA" za verifikaciju:
   
   
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 97-98/2019