• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • VIDO┼áKA PJESNI─îKA NO─ć 2017
  ─îetvrtak, 01. lipnja 2017. | ─Źitanja: 187 | Kategorija: Novosti
   

   Na Radimlji u Stocu odr┼żana je Vidoška pjesni─Źka no─ç. Dvadesetak pjesnika iz BiH i RH kazivalo je stihove kraj znamenitih kamenih spava─Źa, što je pratilo dvjestotinjak posjetitelja. Nestvarna je to bila scena, pod svjetlom reflektora ste─çci su djelovali kao zamišljeni promatra─Źi, publika je bila ┼żivahan pokretni dekor, dok su se ispred mikrofona na jednoj od kamenih ploha, mijenjali izvo─Ĺa─Źi. Neki su stihove kazivali tišim glasom, kao da su pazili da ne probude pokojnike, dok su se drugi punim glasom nadja─Źavali s vjetrom koji je pirkao niz Vidovo polje.

  Prigodnim rije─Źima Vidošku pjesni─Źku no─ç otvorio je Stjepan Boškovi─ç, na─Źelnik op─çine Stolac, koji je ohrabrio sudionike najavljuju─çi da ─çe ova knji┼żevna manifestacija postati dio tradicije stola─Źkog kraja. Korak dalje otišao je dr. Mladen Boškovi─ç koji je u pogovoru prigodne brošure konstatirao: “U vremenima kada se do poezije dr┼żi malo ili nimalo, kada je za mnoge pjesni─Źka rije─Ź suvišna i nepotrebna, vodstvo MH Stolac, u suradnji s Op─çinom Stolac, HN┼Ż i Društvom hrvatskih knji┼żevnika Herceg Bosne, odlu─Źilo je pokrenuti knji┼żevnu manifestaciju naziva “Vidoška pjesni─Źka no─ç”, a u sklopu dana MH Stolac nazvanih “Stola─Źko kulturno prolje─çe”.

  U programu su nastupili Luko Paljetak, Ru┼żica Soldo, Ivan Sivri─ç, Marina Kljajo-Radi─ç, Joso ┼Żivkovi─ç, Stanko Krnji─ç Hrvoje Barbir, Suzana Lovri─ç, Valentina Vukman-Zeli─ç, Boris Njavro, Anita Martinac, Sre─çko Marijanovi─ç, Ivo Ragu─ç, Vlatko Maji─ç, Ljubo Krmek.

  Dobitnik nagrade Hrvatski ste─çak, autora Stjepana Skoke je knji┼żevnik Luko Paljetak.

  Program je vodila prof. i glumica Tina Laco

  Pro─Źitajte više na: https://www.vecernji.ba/rijeke-stihova-i-vjetar-s-vidovog-polja-zibali-kamene-spavace-562909 - www.vecernji.ba

   
   
  Komentari na ─Źlanak:
   
  Ivan Bradvica (─îetvrtak, 01. lipnja 2017.)
  Ste─çak Ja sam klesani kamen stijene ukrasni pramen vidljiv ste─çak, stamen podneblja vremenski znamen od iskre ┼żivota okamenjeni plamen trudom ljubavi oblikovan slikom ┼żivota oslikan svoga podneblja ljubitelj svojim simbolom sebi otkupitelj svom potomstvu puta pokazatelj.
   
   
  Napiši komentar:
   
  Vaše ime:
  (obvezno)
  E-mail:
  (obvezan)
  Komentar:
  Unesite rije─Ź "POTVRDA" za verifikaciju:
   
   
  PRETHODNE NOVOSTI
  Utorak, 15. kolovoza 2017.
  Utorak, 08. kolovoza 2017.
  Utorak, 08. kolovoza 2017.
  Ponedjeljak, 31. srpnja 2017.
  Ponedjeljak, 31. srpnja 2017.
  Srijeda, 26. srpnja 2017.
  Subota, 22. srpnja 2017.
  Petak, 14. srpnja 2017.
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 89-90/2017