• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • ORDR┼ŻANA SVEKNJI┼ŻEVNA VE─îER HUMSKIH DANA POEZIJE
  Subota, 21. listopada 2017. | ─Źitanja: 601 | Kategorija: Novosti
   

   Odr┼żana je pjesni─Źka Sveknji┼żena ve─Źer, a ujedno i završnica XVIII. Humskih dana poezije - petak, 20. listopada  2017. u 18 sati u Maloj dvorani hrvatskog doma hercega Stjepana Kosa─Źe.

   

   

   

   

   

  Ve─Źer je po─Źela oma┼żom preminulom kolegi knji┼żevniku Jozi Maši─çu, a završila sje─çanjem na preminulog kolegu Valentina Borozana.

  Nastupilo je oko trideset pjesnika ─Źlanova Društva hrvatskih knji┼żevnika Herceg Bosne i gostiju.

   

  Zoran Juriši─ç, Maja Tomas, Nevenka Kova─Źevi─ç i Mladen Vukovi─ç iz Splita. Anto Stani─ç iz Kreševa, Krunoslav Šetka iz Sarajeva, Mario Kne┼żevi─ç M. Kei. i Ljubo Krmek iz ─îapljine, Ivo Ragu┼ż iz Stoca. Stanislav Baši─ç, Radica Leko i Miljenka Koštro iz Posušja, Iva Nui─ç iz Drinovaca, Sanijela Matkovi─ç iz Širokog Brijega te Mostarci Meljenko Buha─Ź, Alma Fazil-Obad, Marina Kljajo-Radi─ç, Marko Toki─ç, Antun Lu─Źi─ç, Ivan Bakovi─ç, Snje┼żana Lovri─ç, Ivan Vrlji─ç, Mara Cica Šakoti─ç, Dubravka Bandi─ç, Jozefina Pranji─ç te glumac Ivo Kreši─ç koji je imao ulogu moderatora i pjesika.

  Predsjednik DHK HB Ivan Sivri─ç sudionicima je uru─Źio priznanja za sudjelovanje na XVIII. Humskim danima poezije, doprinosu za poticanje suvremenog knji┼żevnog stvaralaštva  te vrjednovanje hrvatske knji┼żevnosti.

  Knji┼żevnik i novinar Mladen Vukovi─ç naglasio je kako su XVIII.Humski dani poezije ove godine postali punoljetni, predlo┼żio je za XX. Humske dane ugostiti mostarske pjesnike u Splitu u organizaciji splitskog aogranka DHK.

  Knji┼żevnik Ante stani─ç je tako─Ĺer pozvao knji┼żevnike u Kreševo na pjesni─Źko dru┼żenje, te na manifestaciju Grah za Iliju Ladina koja ─çe se ove godine odr┼żati u Kreševu u studenome.

  DHK HB zahvaljuje pokrovitelju Vladi Hercegova─Źkoneretvanske ┼żupanije, sponzorima: Vladi Hercegbosanske ┼żupanije, Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa HB┼Ż, Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa HN┼Ż, Gradu Mostaru, Fram-Ziralu, ┼Żupnom uredu Me─Ĺugorje, Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosa─Źe, medijskim pokroviteljima: Radiu Herceg Bosne, Mostarskoj panorami, Pogled.ba, Tomislavcity, Radiopostaji ─îapljina i svim medijima koji su doprinijeli odr┼żavanju Humskih dana poezije. 

   

   
   
   
   
  PRETHODNE NOVOSTI
  Srijeda, 19. rujna 2018.
  Petak, 14. rujna 2018.
  Utorak, 11. rujna 2018.
  Ponedjeljak, 20. kolovoza 2018.
  Petak, 03. kolovoza 2018.
  Utorak, 17. srpnja 2018.
  Petak, 06. srpnja 2018.
  ─îetvrtak, 05. srpnja 2018.
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 93-94