• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • KNJI┼ŻEVNA TRIBINA SRIJEDOM U PODNE
  Petak, 16. o┼żujka 2018. | ─Źitanja: 828 | Kategorija: Novosti
   

  Otvorena knji┼żnica DHK HB nastavlja sa svojim programima. U planiranoj Knji┼żevnoj srijedi, 21. o┼żujka 2018. u 12 sati predstavljeno je knji┼żevno stvaralaštvo Grge Mikuli─ça, ─Źlana DHK HB.

  Program je vodio knji┼żevnik Ivan Bakovi─ç
  O knji┼żevnom stvaralaštvu Grge Mikuli─ça govorila je knji┼żevnica Marina Kljajo-Radi─ç

  Grgo Mikuli─ç je ro─Ĺen 4. travnja 1960. godine u Podkraju, ┼żupa Ko─Źerin, op─çina Široki Brijeg.
  Osnovnu školu je završio u Ko─Źerinu, a gimnaziju u Širokom Brijegu.
  Na svetih Petra i Pavla 29. lipnja 1983. diplomirao je Turizam na Ekonomskom fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku.
  Radio je i ┼żivio u Splitu i Dubrovniku, a 1994. se vra─ça ponovo u Hercegovinu gdje i sada i ┼żivi i radi.
  Do sada je objavio: Turisti─Źki vodi─Ź Regija Hercegovina, koji je preveden na engleski i talijanski jezik, turisti─Źki vodi─Ź Oaza u kamenu – ┼Żupanija Zapadnohercegova─Źka, zbirku pri─Źa i legendi Pri─Źe i legende iz Hercegovine I, zbirku pjesama Plami─Źci i iskrice, roman U─Źitelj Pravde, Pri─Źe i legende iz Hercegovine II, te zbirku misli Umizmi I. Priredio je dva zbornika radova: Viganj i njegovo doba i O Janku Bubalu. Grgo Mikuli─ç je napisao i Priru─Źnik za polaganje stru─Źnog ispita za turisti─Źke vodi─Źe za ┼Żupaniju Zapadnohercegova─Źku, te turisti─Źke kataloge: Grude, Ljubuški, Posušje i Široki Brijeg.
  U slobodnom vremenu kipari: kleše kamen; teše drvo, te modelira glinamolom.
  Imao je samostalnu izlo┼żbu pod nazivom Portreti u Galeriji kraljice Katarine Kosa─Źa u Mostaru, Slova i portreti u Cafe Galery Kerametal u Ljubuškom, te izlo┼żbu Moj svijet u Gradskoj knji┼żnici u Širokom Brijegu 2017., te sudjelovao na više skupnih izlo┼żbi.

  Izradio je portrete: fra Dudak Bunti─ç, fra Grga Marti─ç. Fra Dominik Mandi─ç, fra Dominik Šarac (kamen), fra Dionizije Lasi─ç (glinamol), kardinal Stepinac (glinamol, kamen i drvo), ─ća─ça, Mater, dr. Franjo Tu─Ĺman (kamen i drvo), Majka Treza ( dva kipa od drva i jedan glinamol), Baba Penavuša (drvo), Glava Krista ( 2 x kamen), brojne kri┼żeve s tijelom Krista ili samo Tijelo Krista, Isus u la─Ĺi, Pieta (drvo), Sveti Franjo (kamen, drvo), Uskrsli Krist, Sveti Ilija, Gecemanij, Mijat Tomi─ç, Gospa (drvo), Nad raljama pakla (kombinacija drvo-kamen, itd.

  Grgo Mikuli─ç predsjednikom je Udruge Ste─çak – Široki Brijeg, koja se bavi zaštitom kulturno-povijesne baštine, te pisanjem i implementacijom kulturnih projekata.
  Tako, do sada implementirani projekti su: Ure─Ĺenje nekropole Lipovci, Arheološka istra┼żivanja nekropole Ko─Źerin, te njezino ure─Ĺenje, Izrada i implementacija projekta Aleja hrvatske ─çirilice, Izgradnja odmorišta Podkraj s kamenim nadpisom Ko─Źerin, itd.
  Trenutno u tijeku je izrada arhitektonskog rješenje projekta Muzej duhana i hercegova─Źkoga sela. Izradu projekta vrši poduze─çe Hering iz Širokoga Brijega.

  Grgo Mikuli─ç je bio i glavnim urednikom ─Źasopisa za turizam i kulturu ┼żivljenja Turizam BiH.
  ─îlan je Društva hrvatskih knji┼żevnika Herceg Bosne i F.I.J.E.T.-a - Me─Ĺunarodna udruga turisti─Źkih novinara i pisaca u turizmu – Hrvatska.   

   
   
   
   
  PRETHODNE NOVOSTI
  ─îetvrtak, 14. svibnja 2020.
  ─îetvrtak, 14. svibnja 2020.
  Srijeda, 13. svibnja 2020.
  Utorak, 12. svibnja 2020.
  Utorak, 12. svibnja 2020.
  Ponedjeljak, 04. svibnja 2020.
  Petak, 10. travnja 2020.
  ─îetvrtak, 12. o┼żujka 2020.
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 99-100/2019