• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • ┼Żiva rije─Ź i knji┼żevni opus na 21. Me─Ĺunarodnom sajmu u Mostaru
  Utorak, 17. travnja 2018. | ─Źitanja: 219 | Kategorija: Novosti
   

  ┼Żiva rije─Ź i knji┼żevni opus na Me─Ĺunarodnom sajmu u Mostaru

   

  Društvo hrvatskih knji┼żevnika Herceg Bosne je u suradnji s Me─Ĺunarodnim sajmom u Mostaru i ove godine sudjelovalo u Paviljonu 2 s programima ┼Żiva rije─Ź i knji┼żevni opus.

  U utorak, 11. travnja proglašeni su dobitnici nagrada na temu Malim koracima prema dobrom sutra Natje─Źaja Pri─Źom i(li) fotografijom do nagrade za 2018.godinu, koji smo i ove godine organizirali u suradnji s Mostarskim sajmom, a sponzor nagrade je i ove godine ZK Office i Canon.

  O najuspješnijim pristiglim radovima, to─Źnije njih 56, kako iz kategorije pri─Źe tako i iz kategorije fotografija, odlu─Źivalo je Povjerenstvo u sastavu Ivan Bakovi─ç ( novinar i knjizevnik) i Ivan Sivri─ç (knji┼żevnik i predsjednik DHKHB) I Mateo Jur─Źi─ç (fotograf).

  Prva nagrada iz kategorije fotografija dodjeljena je Anamariji Bili─ç za fotografiju koju je ona nazvala “Djeca na kraju tunela” i druga nagrada dodjeljuje se za rad Vedrana Mileti─ça. Iz kategorije literarnih radova prva nagrada dodjeljena je Loreni Vida─Źak, Srednja škola Fausta Vran─Źi─ça, Mostar, a druga nagrada Petri Peri─ç, studij biologije na FMPOZ Sveu─Źilišta u Mostaru.Nagra─Ĺeni radovi bit ─çe objavljeni u Osvitu, ─Źasopisu za knji┼żevnost, kulturu i društvene teme DHK HB.

  Otvorena je prva samostalna izlo┼żba Mihaele Turudi─ç, prošlogodišnje pobjednice Natje─Źaja za najbolju fotografiju na temu Ostati i biti ovdje.  Uz obra─çanje Mihaele i njezine profesorice Maje Pehar, svi posjetitelji imali su prigodu u┼żivati i u glazbenom gostovanju Anite Šunji─ç, koja je ujedno promovirala i svoju novu pjesmu za koju je nedavno snimila i video spot.

  Svim prisutnim obratiti su se Ivan Sivric,predsjednik DHKHB i Damir Dado Boras ispred tvrtke ZK-offica. 

  U srijedu 11. travnja 2017. u programu  ┼Żiva rije─Ź i knji┼żevni opus u sklopu predstavljanja ─Źlanova Društva hrvatskih knji┼żevnika Herceg Bosne svoje nagra─Ĺene radove predstavili su još i u─Źenici OŠ Bartola Kaši─ça u Rodo─Źu zajedno s ravnateljem An─Ĺelkom Rogi─çemi nastavnicima. Sve prisutne prigodnim rije─Źima pozdravio je predsjednik Društva hrvatskih knji┼żevnika Herceg-Bosne Ivan Sivri─ç. Redom su svoje uratke i pjesme ─Źitali knji┼żevnici Sre─çko Marijanovi─ç, Ivan Vrlji─ç, Ivan Sivri─ç, Ilija Smiljani─ç, Anto Marin─Źi─ç, Ante Bošnjak i Zdravko Niki─ç. Posjetitelji su mogli postavljati raznorazna pitanja u─Źesnicima u programu manifestacije. Predsjednik Ivan Sivri─ç je nazo─Źnim posjetiteljima i slušateljima predstavio nova izdanja iz Naklade DHK HB. Za kraj posjetitelji su mogli ─Źuti zanimljive konotacije vezane za knji┼żevnost. 

  U petak, 13. travnja 2017. Predstavljeni su romani: Medaljon, Posljednji i Od Franje do Franje autorice Anite Martinac.

  S ovim troknji┼żjem autorica je zaokru┼żila prešu─çivane povijesne teme.

  Uz autoricu o romanima su govorili knji┼żevnici Antun Lu─Źi─ç i Miljenko Stoji─ç.

  Na kraju je knji┼żevnica svoje knjige poklonila djeci iz Osnovne škole Bartola Kaši─ça koja su bila na današnjem predstavljanju knjiga.

   
   
  Komentari na ─Źlanak:
   
  Trenutno nema komentara.
   
  Napiši komentar:
   
  Vaše ime:
  (obvezno)
  E-mail:
  (obvezan)
  Komentar:
  Unesite rije─Ź "POTVRDA" za verifikaciju:
   
   
  PRETHODNE NOVOSTI
  Utorak, 16. listopada 2018.
  Srijeda, 03. listopada 2018.
  Petak, 28. rujna 2018.
  Srijeda, 26. rujna 2018.
  Utorak, 25. rujna 2018.
  Srijeda, 19. rujna 2018.
  Petak, 14. rujna 2018.
  Utorak, 11. rujna 2018.
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 93-94