• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • ┼Żiva rije─Ź i knji┼żevni opus na 21. Me─Ĺunarodnom sajmu u Mostaru
  Utorak, 17. travnja 2018. | ─Źitanja: 775 | Kategorija: Novosti
   

  ┼Żiva rije─Ź i knji┼żevni opus na Me─Ĺunarodnom sajmu u Mostaru

   

  Društvo hrvatskih knji┼żevnika Herceg Bosne je u suradnji s Me─Ĺunarodnim sajmom u Mostaru i ove godine sudjelovalo u Paviljonu 2 s programima ┼Żiva rije─Ź i knji┼żevni opus.

  U utorak, 11. travnja proglašeni su dobitnici nagrada na temu Malim koracima prema dobrom sutra Natje─Źaja Pri─Źom i(li) fotografijom do nagrade za 2018.godinu, koji smo i ove godine organizirali u suradnji s Mostarskim sajmom, a sponzor nagrade je i ove godine ZK Office i Canon.

  O najuspješnijim pristiglim radovima, to─Źnije njih 56, kako iz kategorije pri─Źe tako i iz kategorije fotografija, odlu─Źivalo je Povjerenstvo u sastavu Ivan Bakovi─ç ( novinar i knjizevnik) i Ivan Sivri─ç (knji┼żevnik i predsjednik DHKHB) I Mateo Jur─Źi─ç (fotograf).

  Prva nagrada iz kategorije fotografija dodjeljena je Anamariji Bili─ç za fotografiju koju je ona nazvala “Djeca na kraju tunela” i druga nagrada dodjeljuje se za rad Vedrana Mileti─ça. Iz kategorije literarnih radova prva nagrada dodjeljena je Loreni Vida─Źak, Srednja škola Fausta Vran─Źi─ça, Mostar, a druga nagrada Petri Peri─ç, studij biologije na FMPOZ Sveu─Źilišta u Mostaru.Nagra─Ĺeni radovi bit ─çe objavljeni u Osvitu, ─Źasopisu za knji┼żevnost, kulturu i društvene teme DHK HB.

  Otvorena je prva samostalna izlo┼żba Mihaele Turudi─ç, prošlogodišnje pobjednice Natje─Źaja za najbolju fotografiju na temu Ostati i biti ovdje.  Uz obra─çanje Mihaele i njezine profesorice Maje Pehar, svi posjetitelji imali su prigodu u┼żivati i u glazbenom gostovanju Anite Šunji─ç, koja je ujedno promovirala i svoju novu pjesmu za koju je nedavno snimila i video spot.

  Svim prisutnim obratiti su se Ivan Sivric,predsjednik DHKHB i Damir Dado Boras ispred tvrtke ZK-offica. 

  U srijedu 11. travnja 2017. u programu  ┼Żiva rije─Ź i knji┼żevni opus u sklopu predstavljanja ─Źlanova Društva hrvatskih knji┼żevnika Herceg Bosne svoje nagra─Ĺene radove predstavili su još i u─Źenici OŠ Bartola Kaši─ça u Rodo─Źu zajedno s ravnateljem An─Ĺelkom Rogi─çemi nastavnicima. Sve prisutne prigodnim rije─Źima pozdravio je predsjednik Društva hrvatskih knji┼żevnika Herceg-Bosne Ivan Sivri─ç. Redom su svoje uratke i pjesme ─Źitali knji┼żevnici Sre─çko Marijanovi─ç, Ivan Vrlji─ç, Ivan Sivri─ç, Ilija Smiljani─ç, Anto Marin─Źi─ç, Ante Bošnjak i Zdravko Niki─ç. Posjetitelji su mogli postavljati raznorazna pitanja u─Źesnicima u programu manifestacije. Predsjednik Ivan Sivri─ç je nazo─Źnim posjetiteljima i slušateljima predstavio nova izdanja iz Naklade DHK HB. Za kraj posjetitelji su mogli ─Źuti zanimljive konotacije vezane za knji┼żevnost. 

  U petak, 13. travnja 2017. Predstavljeni su romani: Medaljon, Posljednji i Od Franje do Franje autorice Anite Martinac.

  S ovim troknji┼żjem autorica je zaokru┼żila prešu─çivane povijesne teme.

  Uz autoricu o romanima su govorili knji┼żevnici Antun Lu─Źi─ç i Miljenko Stoji─ç.

  Na kraju je knji┼żevnica svoje knjige poklonila djeci iz Osnovne škole Bartola Kaši─ça koja su bila na današnjem predstavljanju knjiga.

   
   
  Komentari na ─Źlanak:
   
  Trenutno nema komentara.
   
  Napiši komentar:
   
  Vaše ime:
  (obvezno)
  E-mail:
  (obvezan)
  Komentar:
  Unesite rije─Ź "POTVRDA" za verifikaciju:
   
   
  PRETHODNE NOVOSTI
  ─îetvrtak, 03. prosinca 2020.
  Srijeda, 02. prosinca 2020.
  Subota, 28. studenog 2020.
  Subota, 28. studenog 2020.
  Petak, 27. studenog 2020.
  Utorak, 24. studenog 2020.
  Utorak, 24. studenog 2020.
  ─îetvrtak, 05. studenog 2020.
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 103-104/2020