• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • MLADI PJESNICI ─îITALI ┼áIMI─ćA
  Petak, 04. svibnja 2018. | ─Źitanja: 60 | Kategorija: Novosti
   

   

   U sklopu  55. Šimi─çevih susreta 2018. u ─Źetvrtak je u Mostaru u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosa─Źe uprili─Źen poetski kola┼ż tijekom kojeg su studenti Filozofskog fakulteta Sveu─Źilišta u Mostaru ─Źitali stihove Antuna Branka Šimi─ça.  Nastupili su još pjesnici: Finka Filipovi─ç, Zdravko Niki─ç, Miljenko Stoji─ç, Vendelin Kara─Źi─ç, Joso ┼Żivkovi─ç i Ivan Vrlji─ç.

  Predsjednik Društva hrvatskih knji┼żevnika Herceg-Bosne Ivan Sivri─ç kazao je u izjavi za medije kako se ovogodišnji Šimi─çevi susreti organiziraju u povodu 120. obljetnice od ro─Ĺenja A.B. Šimi─ça i 93. obljetnice od njegove smrti. U sklopu odr┼żavanja spomenute manifestacije Društvo dvadeseti put dodjeljuje Šimi─çevu nagradu. Govore─çi o mladim pjesnicima koji su sudjelovali na manifestaciji, Sivri─ç je kazao kako je rije─Ź o izuzetno kvalitetnim pjesnicima koji imaju što ponuditi publici. ''A.B Šimi─ç postao je poznat u posljednjih 50 godina s po─Źetkom manifestacije Šimi─çevi susreti, a do tada je bio gotovo zaboravljen jer je umro vrlo mlad'', kazao je Sivri─ç.

  Predsjednik Organizacijskog odbora Šimi─çevih susreta i na─Źelnik Gruda Ljubo Grizelj ustvrdio je kako se Šimi─çevi susreti u kontinuitetu odr┼żavaju ve─ç 55 godina bez obzira što god se doga─Ĺalo i da nikakve nepogode nisu mogle omesti njihovo odr┼żavanje. ''Vrijedno je kazati kako se ove godine obilje┼żava 120 godina od ro─Ĺenja velikog pjesnika. Mi smo ponosni na to što je u našoj op─çini ro─Ĺen A.B. Šimi─ç i što je on iz Drinovaca krenuo na svoj put te se opet vratio u njih'', kazao je Grizelj.

  Autor današnjeg kola┼ża student Ivan Voli─ç istaknuo je kako je sa svojim kolegama predstavio knji┼żevni recital koji je prvi put izveden na utemeljenju Kluba studenata hrvatskog jezika i knji┼żevnosti 2015. godine. Dodao je kako su predstavljeni neki od najve─çih stihova A.B. Šimi─ça, poput pjesme Opomena.

  Sudionici spomenutog kola┼ża zapalili su svije─çu i polo┼żili cvije─çe na spomenik Antuna Branka Šimi─ça u Mostaru. 

   
   
  Komentari na ─Źlanak:
   
  Trenutno nema komentara.
   
  Napiši komentar:
   
  Vaše ime:
  (obvezno)
  E-mail:
  (obvezan)
  Komentar:
  Unesite rije─Ź "POTVRDA" za verifikaciju:
   
   
  PRETHODNE NOVOSTI
  Petak, 25. svibnja 2018.
  Ponedjeljak, 21. svibnja 2018.
  Ponedjeljak, 07. svibnja 2018.
  Petak, 04. svibnja 2018.
  Srijeda, 02. svibnja 2018.
  Ponedjeljak, 30. travnja 2018.
  Petak, 27. travnja 2018.
  Petak, 27. travnja 2018.
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 91-92/2017