• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • ┼ŻIVA RIJE─î I KNJI┼ŻEVNI OPUS NA MOSTARSKOM SAJMU
  Ponedjeljak, 15. travnja 2019. | ─Źitanja: 580 | Kategorija: Novosti
   

  Mostarski sajam u suradnji sa Društvom hrvatskih knji┼żevnika Herceg Bosne, i tvrtkom Katarina d.o.o. proveo je Nagradni natje─Źaj – Pri─Źom i(li) fotografijom do nagrade na temu „Tu je moj dom“. U skladu s pravilima Natje─Źaja formirano je Povjerenstvo u sastavu: Ivan Sivri─ç i Grgo Mikuli─ç ( za knji┼żevni dio) i Stojan Lasi─ç i Stanislava Borovac (za fotografije). Povjerenstvo je pregledalo je prispjele radove i ustanovilo je da se na Natje─Źaj prijavilo 14 (─Źetrnaest) autora proznih sastava i 17 (sedamnaest) autora s 22 (dvadeset dvije) fotografije.
  Povjerenstvo odlu─Źilo je sljede─çe:
  Prva nagrada za knji┼żevni sastav dodijeljena je Vedrani Pavlovi─ç iz Stoca, dok je druga nagrada za knji┼żevni sastav dodijeljena Draganu Bobanu iz Mostara.
  Prva nagrada za fotografiju dodijeljena je Jozi Mand┼żi , a druga nagrada za fotografiju pripala je Mladenu Topi─çu!
  Nagrade za koje se pobrinula tvrtka Katarina d.o.o. uru─Źene su na Me─Ĺunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, u utorak 9. travnja 2019. u 13 sati, kada je ujedno otvorena i prvu samostalna izlo┼żba prošlogodišnje pobjednice Natjecaja Anamarija Bili─ç

  .

   

  U srijedu, 10. travnja u 10,30 sati u Knji┼żevnom kutku DHK HB gostovali su u─Źenici i nastavnici OŠ Ilije Jakovljevi─ça. Tom prigodom u─Źenici su recitirali stihove suvremenih hrvatskih knji┼żevnika. Svojim knji┼żevnim opusom predstavili su se: Marela Jerki─ç-Jakovljevi─ç, Marina Kljajo-Radi─ç, Grgo Mikuli─ç i Ivan Sivri─ç.

  U ─Źetvrtak, 11. travnja 2019. u 14 sati predstavljena je knjiga pri─Źa Iz dnevnika jedne mlade 2 - sri─ça je u malim stvarima Ivane ─ćuri─ç. U knjigu je uvršteno 50 šaljivih i vedrih pri─Źa duvanjske svakodnevice.

  U petak, 12. travnja 2019. u 12 sati predstaljena su nova izdanja Naklade DHK HB. Predsjednik DHK HB Ivan Sivri─ç predstavio je sljede─ça izdanja: Pogled u nedogled (pri─Źe) Miljenke Koštro, Plovidba (pjesme) ┼Żeljka Kocaja, Lipe mostarske (roman) Marijana Mandi─ça, Uzica (pjesme i osmislice) Ivana Bradvice, Sto i jedna mala pjesma (pjesme) Stanka Krnji─ça, Tragom pokorenih ┼żelja (pjesme) Jose ┼Żivkovi─ça.
  Ovom prigodom svoje stvaralaštvo predstavili su Marijan Mandi─ç i Slavo Antin Bago.


   

   
   
   
   
  PRETHODNE NOVOSTI
  Ponedjeljak, 26. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 22. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 19. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Petak, 02. srpnja 2021.
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 105-106/2021