• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • Fabijan Lovri─ç gost Knji┼żevne srijede
  Petak, 21. velja─Źe 2020. | ─Źitanja: 170 | Kategorija: Novosti
   

   
  U Otvorenoj ─Źitaonici DHK HB nastavljamo s Knji┼żevnim susretima u sklopu kojih u Knji┼żevnoj srijedi predstavljamo stvaralaštvo ─Źlanova Društva hrvatskih knji┼żevnika Herceg Bosne.
  U srijedu 26. velja─Źe 2020. (u 12.00 sati u Otvorenoj ─Źitaonici DHK HB u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosa─Źe, Trg hrvatskih velikana bb) predstavljeno knji┼żevno stvaralaštvo istaknutog ─Źlana DHK HB.


  FABIJANA LOVRI─ćA

  Fabijan Lovri─ç (Tuzla 1953.) u Ljuba─Źama i Kiseljaku završio je osnovnu školu, u Tuzli srednju školu i Višu pedagošku akademiju zatim u Beogradu novinarstvo. U Zadru uspješno završava Visoku u─Źiteljsku školu, a u Zagrebu na Poslijediplomskom znanstvenom studiju knji┼żevnosti radi doktorsku disertaciju. Radi kao u─Źitelj, novinar, urednik i prire─Ĺiva─Ź novih izdanja, kulturni djelatnik, te je dopisnik mnogih listova i znanstvenih ─Źasopisa, izme─Ĺu ostalih: The Bridge, Kolo, Republika, Osvit, Hrvatska misao, Hercegovina franciscana, Zadarska smotra, Dubrovnik, Rije─Ź, Knji┼żevna rijeka, Priroda, Zadarski list, Zadarski regional, Hrvatsko slovo, Školske novine, Glas koncila, Naša ognjišta, Lu─Ź, Zvrk, Cvitak, Radost, Modra lasta... Objavljuje znanstvene i stru─Źne radove. Posebno je istaknut u organizaciji i sudjelovanju humanitarnih akcija za pomo─ç djeci s posebnim potrebama: Knin, Šibenik, Rijeka, Zadar, Tuzla, Mostar, Dubrovnik, Osijek, Cukri─çi (Pula), Savica, Paunovac…
  Objavio je tridesetak samostalnih knjiga, zastupljen je u 15 zajedni─Źkih knjiga pjesama, u Hrvatskoj knji┼żevnoj enciklopediji, u Spomenici Društva hrvatskih knji┼żevnika Zagreb. Uspješno prevodi s ruskog jezika, u suradnji s Goricom Lovri─ç prevodi s engleskog jezika, objavio je pedeset znanstveno-stru─Źnih radova, zastupljen je u šest antologija, o njegovom radu je pisalo pedeset autora do danas. Za knji┼żevni rad je nagra─Ĺivan osam puta i dva puta pohvaljen za vrijednost knji┼żevnoga rada. Uru─Źeno mu je 40 raznih pismenih priznanja i pohvala za rad, a pjesme su mu objavljivane u inozemnim ─Źasopisima (Gr─Źka, Albanija, Portugal).
  Uspješno se bavi knji┼żevnom, likovnom i kazališnom kritikom i o njemu su pisala brojna imena iz knji┼żevne, umjetni─Źke i ine javnosti kao o nezaobilaznom knji┼żevnom i umjetni─Źkom imenu, što nedvojbeno potvr─Ĺuje njegov doprinos kulturi i umjetnosti.
  ─îlanom je: HAZU Mostar, Matice hrvatske, Društva hrvatskih knji┼żevnika, Društva hrvatskih knji┼żevnika Herceg-Bosne, Knji┼żevnog kluba Tin, Hrvatskog knji┼żevnog kruga Zagreb, Društva hrvatskih haiku pjesnika, Me─Ĺunarodnog instituta za knji┼żevnost (International Literary Institute), prijatelj kluba Knji┼żevni klub Mostar te mnogih drugih kulturnih i športskih klubova i udruga.
  ┼Żivi i radi u Kninu.


  O stvaralaštvu Fabijana Lovri─ça govoriti ─çe Ivan Sivri─ç, predsjednik Društva i sam autor. Voditelj programa je knji┼żevnik Ivan Bakovi─ç. Glazbeni prinos Robert Juriši─ç Cigo.

  Veselimo se vašem dolasku

   
   
   
   
  PRETHODNE NOVOSTI
  ─îetvrtak, 14. svibnja 2020.
  ─îetvrtak, 14. svibnja 2020.
  Srijeda, 13. svibnja 2020.
  Utorak, 12. svibnja 2020.
  Utorak, 12. svibnja 2020.
  Ponedjeljak, 04. svibnja 2020.
  Petak, 10. travnja 2020.
  ─îetvrtak, 12. o┼żujka 2020.
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 99-100/2019