• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ČASOPIS
  ZA KNJIŽEVNOST
 • GODIŠNJA
  IZVJEŠĆA
 • GODIŠNJA
  NAGRADA
 • ČLANOVI
 • Miroslav Pilj, društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne
  Sarajevo, BiH


  MIROSLAV PILJ

  Rođen je u Sarajevu 03. studenog 1961.godine

  Spisateljstvom se bavi od 1980.godine. Među,do sada objavljenim poetskim zbirkama su i “Odgovor” u izdanju Međunarodnog centra za mir i Festivala Sarajevo-Sarajevska zima.(1995.) “U inat godinama” u izdanju ABC Fabulas i Radija Stari grad- Sarajevo(1998.)
  “Lijepa rječ”u izdanju MARKART-Sarajevo(2004)«MI nije jednako JA»-u izdanju Udruge «Libertas»-Sarajevo.(2008.)“Više od sjećanja”-u izdanju Udruženja “ZGRADE”(2011.)
  Početkom 80.-tih godina počinje se baviti i glazbom tj. kant-autorskim radim.,a intenzivnije počinje pisati pjevanu poeziju od kada i datira suradnja sa brojnim skladateljima i izvođačima popularne muzike s prostora tadašnje Jugoslavije među kojima su i grupe FORMULA 4,SEVEN UP,INDEXI,CRVENA JABUKA,TEŠKA INDISTRIJA kao i autori i interpreti među kojima su i BRANO LIKIĆ, RAJKO DUJMIĆ, BORIS NOVKOVIĆ, FADIL REDŽIĆ, VEDAD HADŽIAVDIĆ, SEID MEMIĆ VAJTA i brojni drugi.
  Autor niza dramskih tekstova među kojima su i “Zašto…? (premijerno izvedena na sceni gledališča “Tone Čufar” u Jesenicama (Slovenia); za koju je dobio i nagradu Tmač-Art za najbolju novu B-H dramu.“Krug” –radio-drama u produkciji dramskog programa radija BiH , “Čarobni prah” dramska igra za djecu u produkciji Compagnie de action - Paris.
  «SIN» drugonagradjeni dramski tekst na natjecaju za najbolju novu BH radio-dramu u organizaciji BH RADIJA1, Monodrama «Ne žalim» u izvedbi glumice Narodnog pozorišta u Sarajevu Amine Begović.
  Autor je stihova MIR VAMA za zvaničnu svečanu pjesmu prigodom
  dočeka Svetog Oca Papa Franje u Sarajevu, 2016. godine
  Autor je niza koncepata i scenarija različitih radijskih i tv projekata-programa
  među kojima su i scenariji za edukativnu seriju namijenjenu djeci pod nazivom DTV ŠKOLA realiziranu u produkciji BHTV kao i scenarija za festivale dječje pjesme «Mali šlager 1995. 1996. i 1997.godine u produkciji iste medijske kuće
  Autor je likovno-petsko-glazbenog performansa «SNAGA VODE» prezentiranog u više gradova BiH.
  Autor je i prezenter poetsko satiričnog performace-a „DO KOGA JE?“
  Kao predstavnik BiH sudjelovao u radu Kongresa Federacije Mladih za mir u svijetu održane u Washington DC USAa, ,a, kao autor se predstavio i na Trećem Svjetskom Festivalu Kulture i Sporta održanog,također u Washington DC.
  Član je Društva pisaca BiH , Društva novinara BiH,AMUS-a, Hrvatskog društva Skladatelja, Dopredsjednik Udruge likovnih umjetnika HKD „Napredak“
  Živi i radi u Sarajevu.
   

   
  PRETHODNE NOVOSTI
  Ponedjeljak, 26. srpnja 2021.
  Četvrtak, 22. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 19. srpnja 2021.
  Četvrtak, 08. srpnja 2021.
  Četvrtak, 08. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Petak, 02. srpnja 2021.
  ČASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje časopisa OSVIT:
  OSVIT 105-106/2021