• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • ODR┼ŻANA IZVANREDNA SKUP┼áTINA DRU┼áTVA HRVATSKIH KNJI┼ŻEVNIKA HERCEG BOSNE
  Srijeda, 20. studenog 2013. | ─Źitanja: 2165 | Kategorija: Novosti
   

   
  U Napretkovom domu u Mostaru 15. studenoga 2013. (petak) u 11 sati odr┼żana je Izvanredna skupština Društva hrvatskih knji┼żevnika Herceg-Bosne.
  Razriješena je du┼żnosti Marina Kljajo-Radi─ç dosadašnja predsjednica u ostavci. Fabijanu Lovri─çu, v. d. predsjedniku iskazana je zahvalnost za vo─Ĺenje Društva u proteklom periodu do Izvanredne skupštine.
  Za predsjednika Društva izabran je Ivan Sivri─ç na mandat od tri godine. Novoizabrani predsjednik zahvalio je Skupštini na ukazanom povjerenju isti─Źu─çi da du┼żnost prihva─ça kao iznimnu ─Źast i veliku odgovornost. Svjestan da je Društvo hrvatskih knji┼żevnika Herceg Bosne u nezavidnoj materijalnoj situaciji, istakao je kako mu je jedna od prvih zada─ça osigurati uvjete normalnog rada Društva.
  U daljnjem tijeku Skupštine raspravljalo se o polo┼żaju hrvatskog naroda, jezika i kulture u Bosni i Hercegovini, o budu─çem planu rada i zada─çama Društva. Jedna od zada─ça u idu─çem razdoblju je promjena Statuta u dijelu koji se odnosi na prijam novih ─Źlanova u DHK H-B.
  Na kraju Skupštine predstavljena je knjiga Svjetla mog vremena autorice Mare Cice Šakoti─ç, svojevrsna antologija, u kojoj su zastupljeni ─Źlanovi Društva. Knjigu je uz autoricu predstavio prof. Ivan Bakovi─ç. Sve prihode od knjige autorica je darovala Društvu hrvatskih knji┼żevnika Herceg Bosne.
  Zahvala ─Źlanicama Društva koje su nesebi─Źnim doprinosom pripomogle dostojnom odr┼żavanju Skupštine: Ivi Nui─ç, Radici Leko, Miljenki Koštro, Mari Cici Šakoti─ç, Aniti Martinac i Jozefini Pranji─ç.
  Zahvaljujemo sponzorima na darovima: Hercegovina vinu, Hercegova─Źkoj pivovari i Aluminiju d.d. Mostar.

   
   
  Komentari na ─Źlanak:
   
  Ru┼żica Hrnjka┼í (─îetvrtak, 28. studenog 2013.)
  Moje ─Źestitke novom predsjedniku i drugim ─Źlanovima koji su se prihvatili obna┼íanja va┼żnih i zahtjevnih funkcija u Dru┼ítvu. ┼Żao mi je ┼íto osobno nisam aktivnija u radu Dru┼ítva zbog obiteljskih, financijskih i zdravstvenih problema. Nadam se da ─çe biti bolje.
   
   
  Napiši komentar:
   
  Vaše ime:
  (obvezno)
  E-mail:
  (obvezan)
  Komentar:
  Unesite rije─Ź "POTVRDA" za verifikaciju:
   
   
  PRETHODNE NOVOSTI
  ─îetvrtak, 22. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 19. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Petak, 02. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 28. lipnja 2021.
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 105-106/2021