• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • PISMO POTPORE HA┼áKIM UZNICIMA
  ─îetvrtak, 17. srpnja 2014. | ─Źitanja: 1894 | Kategorija: Novosti
   

   Upravni odbor DHK HB je na sjednici od 11. srpnja 2014. donio zaklju─Źak da se pismo potpore Haaškim uznicima koje je upu─çeno po Odluci Izborne skupštine DHK HB objavi u doma─çim medijima. 

  Gosp. Jadranko Prli─ç

  Gosp. Bruno Stoji─ç

  Gosp. Slobodan Praljak

  Gosp. Milivoj Petkovi─ç

  Gosp. Valentin ─ćori─ç

  Gosp. Berislav Puši─ç

     

  Poštovani prijatelji!

  Društvo hrvatskih knji┼żevnika Herceg Bosne sa svoje Redovite izborne skupštine upu─çuje Vam iskrenu potporu, priziva pravednost i istinu da poka┼żu svoje lice i dovedu vas nama, ponosne i neokaljane.

  Uzdamo se da ─çe pravomo─çni pravorijek Haškoga suda sagledati sve okolnosti Vaše uloge i odgovornosti u minulom ratu i donijeti razumnu i osloba─Ĺaju─çu presudu. Prisje─çamo se Vašega dragovoljnog pristanka na odlu─Źivanje haškoj pravdi koji je bilo utemeljen na našemu zajedni─Źkom uvjerenju u plemenitost ideje za koju smo se borili i ispravnost na─Źela kojih smo se pridr┼żavali, što nam je davalo snagu da sa─Źuvamo ovo ozemlje i ovaj puk. Vaša je uloga u svemu tome bila golema i Vaša je odgovornost bila velika. Tu ulogu i odgovornost Vi ste ─Źasno nosili i ništa ne mo┼że umanjiti u našim o─Źima Vaše zna─Źenje i doprinos. Stoga smo ponosni na Vas.

  Naša ideja zacijelo nije bila zlo─Źina─Źka, naprotiv, bila je i jest duboko humana. Borba za ljudsku i nacionalnu slobodu u svome temelju nikada nije bila, i nadamo se da ne ─çe nikada ni biti zlo─Źina─Źki pothvat pa makar se dokazalo da je netko pojedina─Źno u toj borbi po─Źinio neki zlo─Źin. Mi zlo─Źin nikada nismo prihva─çali ni kao sredstvo, a pogotovu ne kao cilj. U to smo uvjereni svim svojim bi─çem; nismo bili jednoumni, ali jesmo bili jednodušni. Zato san o hrvatskoj slobodi „te─Źe u našoj suzi i ┼żivi u našoj duši“ i dan danas, te─çi ─çe i ┼żivjet ─çe dok nas bude.

  Danas kad se Vaše uzništvo pretvara i u našu moru, jasno vidimo kako haška boginja pravde još ne razaznaje da se jedna plemenita ideja ─Źasne borbe za puku opstojnost i vlastiti  identitet obezvrje─Ĺuje i pokušava dokazati potpuno ne─Źasnom i zlo─Źina─Źkom. Sam proces svojim predugim trajanjem i prvostupanjska presuda svojom neprimjerenom duljinom pokazuje davno re─Źeno: Qui nimium probat, nihil probat!

  Istina, me─Ĺutim, polako putuje, nju se ne mo┼że zaustaviti.

  S osobitim poštovanjem!

                                                                          Predsjednika DHK HB

   Ivan Sivri─ç , S. R.    

   
   
  Komentari na ─Źlanak:
   
  Trenutno nema komentara.
   
  Napiši komentar:
   
  Vaše ime:
  (obvezno)
  E-mail:
  (obvezan)
  Komentar:
  Unesite rije─Ź "POTVRDA" za verifikaciju:
   
   
  PRETHODNE NOVOSTI
  Ponedjeljak, 26. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 22. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 19. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Petak, 02. srpnja 2021.
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 105-106/2021