• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • OSVIT UVR┼áTEN U C. E. E. O. L.
  Ponedjeljak, 06. listopada 2014. | ─Źitanja: 1896 | Kategorija: Novosti
   

   Ispunjavaju─çi obe─çanje dano na posljednjoj Redovitoj skupštini DHK HB, obavještavamo vas da je Osvit, ─Źasopis za knji┼żevnost, kulturu i društvene teme uvršten je u C.E.E.O.L. (Central and Eastern European Online Library) bazu podataka, koja se nalazi u Frankfurtu na Maini (Njema─Źka) i koja je središnja on line knji┼żnica za ju┼żnu, jugoisto─Źnu i isto─Źnu Europu.

  C.E.E.O.L. je on-line baza u kojoj se mogu na─çi brojni cjeloviti ─Źlanci u PDF formatu mnogih ─Źasopisa knji┼żevnih, društvenih i ─Źasopisa humanisti─Źkih znanosti, kao i digitalizirani dokumenti u vezi s temama koje se ti─Źu srednje, isto─Źne i ju┼żne Europe. Indeksiranje u toj presti┼żnoj bazi podataka predstavlja veliki uspjeh za naš ─Źasopis, budu─çi da ga to ─Źini dostupnim širokoj me─Ĺunarodnoj knji┼żevnoj, kulturalnoj i znanstvenoj zajednici. U ovoj bazi ─çe se mo─çi ─Źitati, citirati i za druge svrhe koristiti tekstovi objavljeni u našem ─Źasopisu. Zasad se na adresi http://www.ceeol.com/ nalazi samo dvobroj 77/78, a radimo na tome da se na C.E.E.O.L. postave sadr┼żaji brojeva Osvita iz posljednjih godina koje smo sa─Źuvali u digitalnom obliku.

  Pristup ovoj bazi podataka i njezino korištenje je besplatno.

  Tekstovi objavljeni u ─Źasopisu svjedo─Źe o umjetni─Źkom, knji┼żevnom, znanstvenom i kulturnom stvaralaštvu ─Źlanova DHK HB i suradnika ─Źasopisa koji su svojim radom i vrijednoš─çu svojih priloga zaslu┼żili da budu objavljeni. Indeksiranje u ovoj bazi podataka predstavlja još jednu potvrdu da je Osvit prepoznatljiv u knji┼żevnoj, kulturnoj, akademskoj i znanstvenoj zajednici.

   

   
  Napisao/la: Ivan Sivri─ç, gl. urednik
   
  Komentari na ─Źlanak:
   
  Alojz Pavlovi─ç (─îetvrtak, 06. studenog 2014.)
  Po┼ítovani gospodine glavni uredni─Źe, Velika ─Źestitka na uvr┼ítenju "Osvita" u Central and Eastern European Online Library bazu podataka. Tako─Ĺer sanjam da na┼í ─Źasopis ÔÇ×OsvitÔÇť uskoro bude u elektroni─Źkom obliku (ne zamjerite to mi je ┼żelja, vi znadete mogu─çnosti i pote┼íko─çe). Broj ─Źitatelja e-Knjiga (─ŹasopisaÔÇŽ) skoro se upeterostru─Źio od 2011 do 2014 godine, jer ve─çina osoba posjeduje Tablet. koji je sposoban da ─Źita elektroni─Źke uratke, a aplikacija za ─Źitanje e-Knjiga tako─Ĺer je dostupan na gotovo svakom pametnom telefonu. eKnjige (─ŹasopisiÔÇŽ), zasigurno znadete, mora biti u posebnom formatu, tzv. epub formatu ÔÇô vr┼íi se prebacivanja (konverzija) iz PDF, doc, indd i quark formata u epub format. Srda─Źan pozdrav, Alojz Pavlovi─ç, Zadar
   
  Fabijan Lovri─ç (Ponedjeljak, 03. studenog 2014.)
  Po┼ítovani Predsjedni─Źe Ivan Sivri─ç, ─Źestitke na uvr┼ítenju OSVITA u (Central and Eastern European Online Library) bazu podataka, ┼íto je veoma zna─Źajan napredak u promid┼żbi i dostupnosti tekstova, umjetni─Źkih postignu─ça ─Źlanova DHK HB. Trenutak je to koji obvezuje ozbiljniji pristup samom sadr┼żaju na┼íeg ─Źasopisa. Nadamo se jo┼í boljim vremenima i kako ─çe Uredni─Źki tim znati odabrati najbolje. S vjerom u Boga, znanost, iskustvo, snagu i ljepotu izraza, kao relevantne ─Źimbenike umjetni─Źke kreativnosti, kako ─çemo biti prepoznati kao ─Źasopis iz kojega se mo┼że polu─Źiti najvi┼ía razina znanstveno-umjetni─Źkih dosega.
   
   
  Napiši komentar:
   
  Vaše ime:
  (obvezno)
  E-mail:
  (obvezan)
  Komentar:
  Unesite rije─Ź "POTVRDA" za verifikaciju:
   
   
  PRETHODNE NOVOSTI
  ─îetvrtak, 22. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 19. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Petak, 02. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 28. lipnja 2021.
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 105-106/2021