• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • KNJI┼ŻEVNI SUSRETI
  Ponedjeljak, 01. prosinca 2014. | ─Źitanja: 2170 | Kategorija: Novosti
   

  Predstavljena knjiga Marka Mati─ça Spustila se gusta magla

   

   Mostar, 29. studenoga 2014. (bljesak.info) – »Ne bojim se pisati o onome o ─Źemu drugi šute. Mislim da u Hrvatskoj još uvijek traje rat za Hrvatsku. Ona je iznutra okupirana i mi koji to znamo moramo stati u obranu zemlje. Ta magla koja je obuhvatila cijeli svijet zamutila je naš odnos prema ─Źovjeku, prirodi i Bogu«, rekao je Marko Mati─ç autor knjige »Spustila se gusta magla«, koja je sino─ç, 28. studenoga, predstavljena u Mostaru. Bilo je to na tribini »Knji┼żevni susreti« Društva hrvatskih knji┼żevnika Herceg Bosne (DHK HB) u »Poslovnom centru Sivri─ç«.
  Iz naslova »Spustila se gusta magla« mo┼że se naslutiti da je rije─Ź o autorovoj kritici sadašnje društveno-politi─Źke situacije u Hrvatskoj i doga─Ĺaja koji su tome prethodili. Od 35 tekstova u knjizi, njih 30 su Mati─çeve kolumne koje su objavljene na portalu HRsvijet, navedeno je u opisu doga─Ĺaja. Ostalih pet tekstova, kako je spomenuto u opisu knjige, autorove su pjesme »Mijene«, »Epitaf« i »Uspomena«, te dvije glose »Ustaše?« i »Tri puta po tri istine«.
  »Na 224 stranice autor analizira velike probleme hrvatskoga naroda i izra┼żava svoj buntovni─Źki stav prema svjetskoj i hrvatskoj politi─Źkoj eliti kojima nije u cilju dobrobit Hrvatske. Svim je tekstovima prirodan upravo taj bunt koji autor Mati─ç jasno i bez zadrške izra┼żava. Taj se bunt, izme─Ĺu ostaloga, odnosi na globalizam, gubitak suvereniteta Hrvatske dr┼żave, te njezin ulazak u Europsku uniju i NATO«, navedeno je ranije iz DHK HB. Ve─ç u prvom tekstu »Oktroirani ustav« Mati─ç daje kritiku ustavnih promjena koje su u─Źinjene 2010. kao priprema za ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Autor smatra kako se radi o kolonizaciji Hrvatske i gubitku njezina suvereniteta.bljesak.info
  Govore─çi o svojoj knjizi Mati─ç je rekao: »Globalizam je ve─çe zlo od komunizma i kapitalizma jer propagira smrt osobe, nacije i identiteta«.
  U predstavljanju su sudjelovali: mr. sc. Josip Mili─ç, mr. sc. Miljenko Stoji─ç, prof. Ivan Bakovi─ç i Marko Mati─ç, autor.

      

   
   
  Komentari na ─Źlanak:
   
  Trenutno nema komentara.
   
  Napiši komentar:
   
  Vaše ime:
  (obvezno)
  E-mail:
  (obvezan)
  Komentar:
  Unesite rije─Ź "POTVRDA" za verifikaciju:
   
   
  PRETHODNE NOVOSTI
  ─îetvrtak, 22. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 19. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Petak, 02. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 28. lipnja 2021.
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 105-106/2021