• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • Odr┼żana Skup┼ítina Dru┼ítva hrvatskih knji┼żevnika Herceg Bosne
  Utorak, 30. lipnja 2015. | ─Źitanja: 1653 | Kategorija: Novosti
   

  Skupština Društva hrvatskih knji┼żevnika Herceg Bosne odr┼żana je u subotu 27. lipnja u Galeriji Kraljice Katarine Hrvatskoga doma herceg Stjepan Kosa─Źa. U sklopu sve─Źanog programa u mostarskoj Katedrali slu┼żena je sveta misa zadušnica za preminule ─Źlanove Društva: Jakova Jeli─ça, Krešimira Šegu, Marelu Mimica, Tomislava Grgu Anti─Źi─ça i fra Franju Mabi─ça.

  Prigodnim pozdravnim rije─Źima nazo─Źnima se obratila i Zora Dujmovi─ç, ministrica kulture i športa u Vladi Federacije BiH. Ona je istaknula kako ─çe se zalagati za pravi─Źnu raspodjelu financijskih sredstava za kulturu jer je upravo razli─Źitost kulturnih identiteta u BiH njezino istinsko bogatstvo. 

  Na Skupštini je bilo rije─Źi i o op─çoj va┼żnosti kulturno-povijesnog naslije─Ĺa Hrvata Herceg-Bosne, a koje se u današnjem vremenu treba što bolje prenijeti budu─çim naraštajima. Obveza je to svih ─Źlanova, a Društvo knji┼żevnika se, unato─Ź svim teško─çama na koje nailazi, pokazalo kao neumoran ─Źuvar istinskih vrijednosti hrvatskog jezika i kulturno-umjetni─Źkog naslije─Ĺa. Ovom doga─Ĺaju prisustvovali su i uglednici iz javnog ┼żivota BiH.

  Izvješ─çe o radu DHK Herceg Bosne podnio je prof. Ivan Sivri─ç i tajnica Mira Jezer─Źi─ç, a predstavljeni su i novi ─Źlanovi Društva te nova izdanja ─Źlanova u nakladi DHK HB. To su: Radica Leko - Paška (pri─Źe za djecu), Mate Grbavac -Svijetla strana Sunca (roman), Marko Boškovi─ç - Izme─Ĺu dva psalma (izbor iz poezije), Sre─çko Marijanovi─ç Moje ─çe uši rasti (pjesme) i Stipan Grci─ç, Zagoranac (pjesme). Ovom prigodom je predstavljen i novi broj ─Źasopisa za knji┼żevnost i kulturu Osvit koji kao i uvijek donosi zanimljive teme o hrvatskom jeziku, kulturi, umjetnosti i pjesništvu u okvirima suvremenosti.

  ─îlanovi DHK HB potom su posjetili Knji┼żnicu u Franjeva─Źkom samostanu svetoga Petra i Pavla, a uprili─Źeno je i prigodno prijateljevanje. 

  Društvo hrvatskih knji┼żevnika Herceg Bosne skupština4

   
   
  Komentari na ─Źlanak:
   
  Trenutno nema komentara.
   
  Napiši komentar:
   
  Vaše ime:
  (obvezno)
  E-mail:
  (obvezan)
  Komentar:
  Unesite rije─Ź "POTVRDA" za verifikaciju:
   
   
  PRETHODNE NOVOSTI
  ─îetvrtak, 22. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 19. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Petak, 02. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 28. lipnja 2021.
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 105-106/2021