• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • XVI HUMSKI DANI POEZIJE
  ─îetvrtak, 05. studenog 2015. | ─Źitanja: 1789 | Kategorija: Novosti
   

   

  SUSRET KNJI┼ŻEVNIKA SA SREDNJOŠKOLCIMA U VITEZU

  Lijepoj, zanimljivoj i tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji Humski dani poezije doma─çin je ove godine bio Vitez. Rije─Ź je o knji┼żevno-pjesni─Źkom susretu sa srednjoškolcima knji┼żevnika i pjesnika, ─Źlanova Društva Hrvatskih knji┼żevnika Herceg Bosne koje je u utorak odr┼żano u Vitezu u amfiteatru Etno sela ─îardaci, piše Ve─Źernji list.

  Ovaj zanimljivi knji┼żevni doga─Ĺaj i lijepi ugo─Ĺaj koji iz godine u godinu sve više plijeni pozornost javnosti pokazao se zanimljivim i viteškim srednjoškolcima, njihovim profesorima, ali i drugim gra─Ĺanima Viteza, ljubiteljima lijepe pisane rije─Źi.

  Uime doma─çina, u─Źenike i nazo─Źne gra─Ĺane i ugledne goste, knji┼żevnike i pjesnike, rije─Źima dobrodošlice pozdravio je profesor Vatroslav Mati─ç. To je u─Źinio i ugledni ─Źlan Društva hrvatskih knji┼żevnika Herceg Bosne, poznati i vrijedni djelatnik u Matici hrvatskoj, Hrvatskom kulturnom društvu Napredak, urednik i recenzent u biblioteci (P)ogledi, te autor brojnih i rado ─Źitanih ─Źlanaka filozofsko-esejisti─Źkog usmjerenja profesor Ivan Sivri─ç. U svom obra─çanju Sivri─ç je iskazao zadovoljstvo što se ova ugledna kulturna manifestacija odr┼żava u Vitezu te istaknuo nekoliko vrijednih knji┼żevnih aktivnosti DHK Herceg Bosna, posebno apostrofiraju─çi Humske dane poezije, Šimi─çeve susrete, Ikavski skup i druge

  Ovom prilikom gosti viteških srednjoškolaca i drugih gra─Ĺana poštovatelja lijepe pisane rije─Źi ─Źlanova DHK HB bili su: Sonja Juri─ç, Ivica Budulica Strikan, ┼Żeljko Kocaj, Sre─çko Marijanovi─ç, Anto Marin─Źi─ç, Dragan Mu─Źibabi─ç, Anto Stani─ç, Marko Toki─ç, Anto Zirdum i Ivan Sivri─ç.

  Pjesni─Źki prvijenci

  Razgovarali su s nazo─Źnima, ─Źitali svoje pjesme, odgovarali na pitanja..., a i pojedini u─Źenici pjesnicima su se predstavili svojim pjesni─Źkim pokušajima i prvijencima. Ovogodišnje Humske ve─Źeri poezije okupile su tako na jednom mjestu one istinske zaljubljenike u rije─Ź i knjigu koji zajedno šire ljubav prema knji┼żevnosti. Nakon Viteza karavana Humskih dana preselila se u Mostar.

  Predsjednik Sivri─ç je sudionicima uru─Źio Priznanja za sudjelovanje na Humskim danima poezije, kao i knjige i ─Źasopis u Nakladi DHK HB za školsku knji┼żnicu, tako─Ĺer su pjesnici pojedina─Źno darivali svoje knjige u─Źenicima.

   

   
   
  Komentari na ─Źlanak:
   
  Trenutno nema komentara.
   
  Napiši komentar:
   
  Vaše ime:
  (obvezno)
  E-mail:
  (obvezan)
  Komentar:
  Unesite rije─Ź "POTVRDA" za verifikaciju:
   
   
  PRETHODNE NOVOSTI
  Ponedjeljak, 26. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 22. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 19. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Petak, 02. srpnja 2021.
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 105-106/2021