• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • VIDO┼áKA PJESNI─îKA NO─ć 2017
  ─îetvrtak, 01. lipnja 2017. | ─Źitanja: 1168 | Kategorija: Novosti
   

   Na Radimlji u Stocu odr┼żana je Vidoška pjesni─Źka no─ç. Dvadesetak pjesnika iz BiH i RH kazivalo je stihove kraj znamenitih kamenih spava─Źa, što je pratilo dvjestotinjak posjetitelja. Nestvarna je to bila scena, pod svjetlom reflektora ste─çci su djelovali kao zamišljeni promatra─Źi, publika je bila ┼żivahan pokretni dekor, dok su se ispred mikrofona na jednoj od kamenih ploha, mijenjali izvo─Ĺa─Źi. Neki su stihove kazivali tišim glasom, kao da su pazili da ne probude pokojnike, dok su se drugi punim glasom nadja─Źavali s vjetrom koji je pirkao niz Vidovo polje.

  Prigodnim rije─Źima Vidošku pjesni─Źku no─ç otvorio je Stjepan Boškovi─ç, na─Źelnik op─çine Stolac, koji je ohrabrio sudionike najavljuju─çi da ─çe ova knji┼żevna manifestacija postati dio tradicije stola─Źkog kraja. Korak dalje otišao je dr. Mladen Boškovi─ç koji je u pogovoru prigodne brošure konstatirao: “U vremenima kada se do poezije dr┼żi malo ili nimalo, kada je za mnoge pjesni─Źka rije─Ź suvišna i nepotrebna, vodstvo MH Stolac, u suradnji s Op─çinom Stolac, HN┼Ż i Društvom hrvatskih knji┼żevnika Herceg Bosne, odlu─Źilo je pokrenuti knji┼żevnu manifestaciju naziva “Vidoška pjesni─Źka no─ç”, a u sklopu dana MH Stolac nazvanih “Stola─Źko kulturno prolje─çe”.

  U programu su nastupili Luko Paljetak, Ru┼żica Soldo, Ivan Sivri─ç, Marina Kljajo-Radi─ç, Joso ┼Żivkovi─ç, Stanko Krnji─ç Hrvoje Barbir, Suzana Lovri─ç, Valentina Vukman-Zeli─ç, Boris Njavro, Anita Martinac, Sre─çko Marijanovi─ç, Ivo Ragu─ç, Vlatko Maji─ç, Ljubo Krmek.

  Dobitnik nagrade Hrvatski ste─çak, autora Stjepana Skoke je knji┼żevnik Luko Paljetak.

  Program je vodila prof. i glumica Tina Laco

  Pro─Źitajte više na: https://www.vecernji.ba/rijeke-stihova-i-vjetar-s-vidovog-polja-zibali-kamene-spavace-562909 - www.vecernji.ba

   
   
  Komentari na ─Źlanak:
   
  Ivan Bradvica (─îetvrtak, 01. lipnja 2017.)
  Ste─çak Ja sam klesani kamen stijene ukrasni pramen vidljiv ste─çak, stamen podneblja vremenski znamen od iskre ┼żivota okamenjeni plamen trudom ljubavi oblikovan slikom ┼żivota oslikan svoga podneblja ljubitelj svojim simbolom sebi otkupitelj svom potomstvu puta pokazatelj.
   
   
  Napiši komentar:
   
  Vaše ime:
  (obvezno)
  E-mail:
  (obvezan)
  Komentar:
  Unesite rije─Ź "POTVRDA" za verifikaciju:
   
   
  PRETHODNE NOVOSTI
  ─îetvrtak, 22. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 19. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Petak, 02. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 28. lipnja 2021.
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 105-106/2021