• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • ORDR┼ŻANA SVEKNJI┼ŻEVNA VE─îER HUMSKIH DANA POEZIJE
  Subota, 21. listopada 2017. | ─Źitanja: 1509 | Kategorija: Novosti
   

   Odr┼żana je pjesni─Źka Sveknji┼żena ve─Źer, a ujedno i završnica XVIII. Humskih dana poezije - petak, 20. listopada  2017. u 18 sati u Maloj dvorani hrvatskog doma hercega Stjepana Kosa─Źe.

   

   

   

   

   

  Ve─Źer je po─Źela oma┼żom preminulom kolegi knji┼żevniku Jozi Maši─çu, a završila sje─çanjem na preminulog kolegu Valentina Borozana.

  Nastupilo je oko trideset pjesnika ─Źlanova Društva hrvatskih knji┼żevnika Herceg Bosne i gostiju.

   

  Zoran Juriši─ç, Maja Tomas, Nevenka Kova─Źevi─ç i Mladen Vukovi─ç iz Splita. Anto Stani─ç iz Kreševa, Krunoslav Šetka iz Sarajeva, Mario Kne┼żevi─ç M. Kei. i Ljubo Krmek iz ─îapljine, Ivo Ragu┼ż iz Stoca. Stanislav Baši─ç, Radica Leko i Miljenka Koštro iz Posušja, Iva Nui─ç iz Drinovaca, Sanijela Matkovi─ç iz Širokog Brijega te Mostarci Meljenko Buha─Ź, Alma Fazil-Obad, Marina Kljajo-Radi─ç, Marko Toki─ç, Antun Lu─Źi─ç, Ivan Bakovi─ç, Snje┼żana Lovri─ç, Ivan Vrlji─ç, Mara Cica Šakoti─ç, Dubravka Bandi─ç, Jozefina Pranji─ç te glumac Ivo Kreši─ç koji je imao ulogu moderatora i pjesika.

  Predsjednik DHK HB Ivan Sivri─ç sudionicima je uru─Źio priznanja za sudjelovanje na XVIII. Humskim danima poezije, doprinosu za poticanje suvremenog knji┼żevnog stvaralaštva  te vrjednovanje hrvatske knji┼żevnosti.

  Knji┼żevnik i novinar Mladen Vukovi─ç naglasio je kako su XVIII.Humski dani poezije ove godine postali punoljetni, predlo┼żio je za XX. Humske dane ugostiti mostarske pjesnike u Splitu u organizaciji splitskog aogranka DHK.

  Knji┼żevnik Ante stani─ç je tako─Ĺer pozvao knji┼żevnike u Kreševo na pjesni─Źko dru┼żenje, te na manifestaciju Grah za Iliju Ladina koja ─çe se ove godine odr┼żati u Kreševu u studenome.

  DHK HB zahvaljuje pokrovitelju Vladi Hercegova─Źkoneretvanske ┼żupanije, sponzorima: Vladi Hercegbosanske ┼żupanije, Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa HB┼Ż, Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa HN┼Ż, Gradu Mostaru, Fram-Ziralu, ┼Żupnom uredu Me─Ĺugorje, Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosa─Źe, medijskim pokroviteljima: Radiu Herceg Bosne, Mostarskoj panorami, Pogled.ba, Tomislavcity, Radiopostaji ─îapljina i svim medijima koji su doprinijeli odr┼żavanju Humskih dana poezije. 

   

   
   
   
   
  PRETHODNE NOVOSTI
  ─îetvrtak, 22. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 19. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Petak, 02. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 28. lipnja 2021.
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 105-106/2021