• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • MLADI PJESNICI ─îITALI ┼áIMI─ćA
  Petak, 04. svibnja 2018. | ─Źitanja: 1124 | Kategorija: Novosti
   

   

   U sklopu  55. Šimi─çevih susreta 2018. u ─Źetvrtak je u Mostaru u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosa─Źe uprili─Źen poetski kola┼ż tijekom kojeg su studenti Filozofskog fakulteta Sveu─Źilišta u Mostaru ─Źitali stihove Antuna Branka Šimi─ça.  Nastupili su još pjesnici: Finka Filipovi─ç, Zdravko Niki─ç, Miljenko Stoji─ç, Vendelin Kara─Źi─ç, Joso ┼Żivkovi─ç i Ivan Vrlji─ç.

  Predsjednik Društva hrvatskih knji┼żevnika Herceg-Bosne Ivan Sivri─ç kazao je u izjavi za medije kako se ovogodišnji Šimi─çevi susreti organiziraju u povodu 120. obljetnice od ro─Ĺenja A.B. Šimi─ça i 93. obljetnice od njegove smrti. U sklopu odr┼żavanja spomenute manifestacije Društvo dvadeseti put dodjeljuje Šimi─çevu nagradu. Govore─çi o mladim pjesnicima koji su sudjelovali na manifestaciji, Sivri─ç je kazao kako je rije─Ź o izuzetno kvalitetnim pjesnicima koji imaju što ponuditi publici. ''A.B Šimi─ç postao je poznat u posljednjih 50 godina s po─Źetkom manifestacije Šimi─çevi susreti, a do tada je bio gotovo zaboravljen jer je umro vrlo mlad'', kazao je Sivri─ç.

  Predsjednik Organizacijskog odbora Šimi─çevih susreta i na─Źelnik Gruda Ljubo Grizelj ustvrdio je kako se Šimi─çevi susreti u kontinuitetu odr┼żavaju ve─ç 55 godina bez obzira što god se doga─Ĺalo i da nikakve nepogode nisu mogle omesti njihovo odr┼żavanje. ''Vrijedno je kazati kako se ove godine obilje┼żava 120 godina od ro─Ĺenja velikog pjesnika. Mi smo ponosni na to što je u našoj op─çini ro─Ĺen A.B. Šimi─ç i što je on iz Drinovaca krenuo na svoj put te se opet vratio u njih'', kazao je Grizelj.

  Autor današnjeg kola┼ża student Ivan Voli─ç istaknuo je kako je sa svojim kolegama predstavio knji┼żevni recital koji je prvi put izveden na utemeljenju Kluba studenata hrvatskog jezika i knji┼żevnosti 2015. godine. Dodao je kako su predstavljeni neki od najve─çih stihova A.B. Šimi─ça, poput pjesme Opomena.

  Sudionici spomenutog kola┼ża zapalili su svije─çu i polo┼żili cvije─çe na spomenik Antuna Branka Šimi─ça u Mostaru. 

   
   
  Komentari na ─Źlanak:
   
  Trenutno nema komentara.
   
  Napiši komentar:
   
  Vaše ime:
  (obvezno)
  E-mail:
  (obvezan)
  Komentar:
  Unesite rije─Ź "POTVRDA" za verifikaciju:
   
   
  PRETHODNE NOVOSTI
  ─îetvrtak, 22. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 19. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Petak, 02. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 28. lipnja 2021.
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 105-106/2021