• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • Obije┼żena 25. obljetnica od osnutka DHK HB
  ─îetvrtak, 22. studenog 2018. | ─Źitanja: 786 | Kategorija: Novosti
   

  ''Društvo hrvatskih knji┼żevnika Herceg-Bosne je nastalo u vrijeme rata kada je izgledalo da nema nade. Oni koji su svjesni pokrenuli su društvo i dan danas nastupamo pod imenom Herceg-Bosna iako bi mnogi htjeli da se to ime izbriše'', rekao je fra Miljenko Stoji─ç uo─Źi sve─Źane proslave 25. obljetnice osnivanja Društva hrvatskih knji┼żevnika Herceg-Bosne (DHK HB).

  Dodao je da je to dugo razdoblje, ali u jednu ruku i kratko i lijepo razdoblje. ''Pokretanjem ovog Društva puno toga se pokrenulo na našim podru─Źjima u Herceg-Bosni i mnogi su pjesnici i knji┼żevnici po prvi put objavili radove uz pomo─ç DHK HB. Koliko je Društvo va┼żno dokazuje i to što su mnogi koji su etablirani knji┼żevnici s podru─Źja Hrvatske i Herceg-Bosne prijavili u ovo Društvo, koje danas ima velik broj ─Źlanova'', kazao je Stoji─ç. Ina─Źe, program je zapo─Źeo sve─Źanom sjednicom Upravnog odbora Društva, nakon ─Źega je uslijedila i sve─Źana akademija.

  Na akademiji je predstavljen rad Društva, kao i njegove redovite manifestacije kao što su 'Humski dani poezije', 'Šimi─çevi susreti', Otvorena ─Źitaonica, Knji┼żevne srijede, 'Grgurovi hukovi u Ravnom' i sl. ''Nadam se da ─çe svi imati što vidjeti i ─Źuti, a najdra┼że mi je kada pjesnici nastupaju i ─Źitaju svoje radove. Tada je zanimljivo i onima koji se ne bave knji┼żevnoš─çu, jer zanimljivo je vidjeti tko to piše, tko se nalazi u ─Źitankama, ─Źije su knjige na izlozima'', kazao je Stoji─ç. Ivan Sivri─ç predsjednik

  Društva, za medije je rekao kako smatra da su ─Źitatelji zadovoljni njihovim radom, jer imaju dva puta ve─çu ponudu nego što mogu objaviti. ''Registrirani smo u Frankfurtu u jednoj bibliote─Źkoj djelatnosti i naši tekstovi i pisci koji objavljuju u odsustvu mogu se pro─Źitati u ─Źitavom svijetu, uglavnom besplatno. Ovdje naš ─Źasopis Osvit izlazi dva puta godišnje, u dvobroju, iako je predvi─Ĺeno da izlazimo ─Źetiri puta. No zbog nedostatka sredstava i operativnih radnji koje je teško sti─çi, objavljujemo dva puta godišnje. Jer ipak mi smo svi volonteri, ovdje kod nas u Herceg-Bosni nema knji┼żevnika sa statusom profesionalnog knji┼żevnika'', dodao je Sivri─ç. Ka┼że kako najplodniju suradnju imaju s 'Društvom hrvatskih knji┼żevnika' u Hrvatskoj. ''S našim društvima u BiH nemamo tijesnu suradnju, ali sura─Ĺujemo s makedonskim, kosovskim i hrvatskim društvima, a naših ─Źlanova ima od Amerike do Australije, Švedske, Švicarske, Njema─Źke ...'', pojašnjava Sivri─ç. 

  Preuzmi prilo┼żeni dokument:
  sivri─ç 20.11. final.pptx
   
   
   
   
  PRETHODNE NOVOSTI
  Ponedjeljak, 26. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 22. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 19. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Petak, 02. srpnja 2021.
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 105-106/2021