• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • SUSRETI POD HRASTOM ODR┼ŻANI U ─îERINU
  ─îetvrtak, 01. kolovoza 2019. | ─Źitanja: 552 | Kategorija: Novosti
   

  Ovogodišnji susreti posve─çeni su liku i djelu knji┼żevnika, novinara i publicista Mladena Vukovi─ça iz Splita. Manifestaciju su zajedni─Źki organizirali ┼Żupni ured sv. Stjepana Prvomu─Źenika – ─îerin, DHK HB i MH ─îitluk.


  Priredba je odr┼żana u dvorištu crkve sv. Stjepana u ─îerinu, „Pod hrastom“ u ve─Źernjim satima nakon svete Mise koju su predvodili: fra Hrvoje Mileti─ç, mjesni ┼żupnik te fra Miljenko Stoji─ç i fra Andrija Niki─ç, ─Źlanovi DHK HB. Prisutne su pozdravili fra Hrvoje Mileti─ç i Andrija Stoji─ç u ime Matice.


  O liku i djelu Mladena Vukovi─ça govorio je Ivan Sivri─ç, predsjednik Društva daju─çi opširne biografske i bibliografske podatke, a potom je sa┼żeto predstavio tre─çe izdanje knjige Brzac i knjige Asanaginica iz Zabiokovlja. Ina─Źe, Mladen Vukovi─ç je objavio i priredio preko dvadeset naslova te bio urednikom preko dvije stotine knjiga. Njegov plodan rad je više puta nagra─Ĺivan, a više njegovih pjesama je uglazbljeno, i mnoga izdanja su prevo─Ĺena na više jezika. Pro─Źitano je više njegovih pjesama i nabrajalica, aforizama i crtica.


  - Izuzetna mi je ─Źast da mogu ve─Źeras biti ovdje – kazao je Mladen Vukovi─ç na po─Źetku svog predstavljanja i otkrio kako je po prvi put u ─îerinu te nastavio: Ruku na srce, ljepše je nego što sam o─Źekivao i Bo┼że ti hvala što si nam dao ovako lijepe krajeve. Obvezujem se da ─çu ubudu─çe sve najljepše govoriti o ─îerinu jer on to zaslu┼żuje. Po─Źaš─çen sam što je ovaj program ušao u program uo─Źnice blagdana sv. Stjepana.


  Zatim su nastupili pjesnici iz Splitsko-dalmatinske ┼żupanije: Drago ─îondri─ç, Danica Bartulovi─ç, Zoran Juriši─ç i Ante ┼Żu┼żul te Ante Nadomir Tadi─ç Šutra iz Knina. Nakon njihova vrlo dojmljivoga nastupa svoje su stihove govorili: Mi─ça Stoji─ç, Ivan Bakovi─ç, Ljubo Krmek, Mate Grbavac, Sre─çko Marijanovi─ç, Vendelin Kara─Źi─ç i Grgo Mikuli─ç, ─Źlanovi DHK HB i knji┼żevnica Daniela Škegro.
  Glazbeni doprinos manifestaciji dali su u─Źenici Osnovne glazbene škole Brotnjo.


  Uz iskusne pjesnike, priliku za predstavljanje dobile su i tri u─Źenice s podru─Źja op─çine ─îitluk ─Źiji su radovi ocijenjeni najboljima na nagradnom natje─Źaju koji je raspisao Organizacijski odbor Susreta pod hrastom.
  Ana Odak, u─Źenica OŠ fra Didaka Bunti─ça, osvojila je tre─çe mjesto za pjesmu „Tišina srca“. Drugo mjesto osvojila je Josipa Vasilj, u─Źenica OŠ Bijakovi─çi, za pjesmu „Moja škola“, dok je prvim mjestom i glavnom nagradom stru─Źni ┼żiri nagradio Gabrijelu Dugand┼żi─ç, u─Źenicu SŠ dr. fra Slavka Barbari─ça, za rad „Igra─Źka moje bake“.


  Organizacijski odbor manifestacije svim sudionicima, ali i istaknutim podupiratelje uru─Źio je zahvalnice. Manifestacija „Susreti pod hrastom“ završena je ugodnim dru┼żenjem uz obilje hrane, pi─ça, pjesme i veselja.

   
   
   
   
  PRETHODNE NOVOSTI
  ─îetvrtak, 22. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 19. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Petak, 02. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 28. lipnja 2021.
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 105-106/2021