• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • Ante Nadomir Tadi─ç ┼áutra proslavio 40.godina knji┼żevnog stvarala┼ítva
  Utorak, 22. listopada 2019. | ─Źitanja: 462 | Kategorija: Novosti
   

   

  20. listopada, 2019., Ante Nadomir Tadi─ç Šutra na svojoj Ovrlji proslavio 40. godina knji┼żevnog stvaralaštva


  Bogatim kulturno umjetni─Źkim programom na izvoru rje─Źice Ovrlja u Otoku bilje┼żi se 40. obljetnica knji┼żevnog stvaralaštva i promocija 11. Knjige ‘Sto┼żina’ hrvatskog branitelja i pjesnika Ante Nadomira Tadi─ça Šutre.
  Kulturni program zapo─Źeo je himnom u izvedbi Ratomira Kliški─ça, dugogodišnjeg prvaka opere HNK–Split. Goste i uzvanike pozdravili su fra Neven Pavlinuši─ç, oto─Źki na─Źelnik Dušan ─Éula, šibensko-kniski do┼żupan Nikola Bla┼żevi─ç, splitsko-dalmatinski do┼żupan Luka Br─Źi─ç, saborski zastupnik i triljski gradona─Źelnik Ivan Šipi─ç, Zvonimr Šeparovi─ç, prvi ministar vanjskih poslova i pravosu─Ĺa u RH, Branka Šeparovi─ç, doajenica hrvatskoga novinarstva. O pjesnikovu stvaralaštvu govorio je dr.sc. don Josip Duki─ç.
  Sve─Źanosti u prigodi Šutrinog knji┼żevnog jubileja nazo─Źili su i saborski zastupnik Miro Bulj, na─Źelnica Kijeva Lidija Slavi─ç, predstavnici brojnih braniteljskih udruga iz Domovinskog rata i brojni drugi, kao i slavljenikova mnogobrojna obitelj.
  U okviru programa nastupili su Jakov Bili─ç, ravnatelj i glumac šibenskog kazališta, ┼żenska klapa ‘Galluna’ iz Imotskoga, ┼żenska klapa ‘Rusula’ iz Splita, Marko Dodig – Paško, David Ricov, Robert Juriši─ç, Joško Deli─ç – Zurzi, URIG (Udruga reraša i gangaša) Otok, Kulturna udruga Zvuci s Kamena iz Imotske krajine, klapa ‘Hrvace’ i Tomislav Brali─ç.

  Za svoj jubilej Ante Nadomir Tadi─ç Šutra dobi brojne poklone od gostiju koji su došli na ovo veliko slavlje, a me─Ĺu tim poklonima bio je i poklon NK OSK-a, oto─Źki dres sa Šutrinim brojem 40.
  U─Źeš─çe u Poetskoj fešti uzeli su i pjenikovi prijatelji, Pobratimi: Dinko Škevin, Nikola Šimi─ç Tonin, Marin Fuzul, Frane Bili─ç i Ante Sikiri─ç i zajedno zapjevali Antinu „Dalmacijo iz duše te ljubim“.
  Šutra je svoje goste osim prigodnog programa pored rje─Źice Ovrlje, po─Źastio i bogatom gastronomskom ponudom. Program kojeg je vodio Branimir Romac završio je Šutrinom pjesmom u njegovoj interpretaciji ‘Ne daj se Cetino’.

  Nikola Šimi─ç Tonin

   
   
   
   
  PRETHODNE NOVOSTI
  Ponedjeljak, 26. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 22. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 19. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Petak, 02. srpnja 2021.
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 105-106/2021