• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • OBAVIJEST
  Utorak, 12. svibnja 2020. | ─Źitanja: 484 | Kategorija: Novosti
   

   


  Obavještavamo ─Źlanove DHK HB i poklonike knji┼żevne rije─Źi, da smo ve─ç dva mjeseca obustavili redovite aktivnosti Društva i prešli na „tihi rad“. Slijedili smo aktualne društvene potrebe u vezi s epidemijom te nismo mogli odr┼żavati najavljene programe planirane Hodogramom za 20. godinu. Tako nije odr┼żana Knji┼żevna srijeda: planirana za 27. o┼żujak, ┼Żiva rije─Ź i knji┼żevni opus u sklopu Mostarskog sajma (po─Źetak travnja), Knji┼żevna srijeda 15. travnja. Tako─Ĺer su ili ─çe biti odgo─Ĺene Knji┼żevne srijede 13. i 27. svibnja, a vrlo vjerojatno ─çemo morati odgoditi i Izbornu skupštinu koja je planirana za 6. lipnja, kao i sudjelovanje na Vidoškoj pjesni─Źkoj no─çi koja se odr┼żava po─Źetkom lipnja.
  Posebno naglašavamo da su odgo─Ĺeni Šimi─çevi susreti bili planirani od 20. do 24. travnja, a u sklopu njih i dodjela Godišnje nagrade DHK HB Antun Branko Šimi─ç. Nadamo se da ─çe se to dogoditi u povoljnijem vremenu najesen, kada Organizacijski odbor Susreta mogne ocijeniti da se program mo┼że odr┼żati.
  DHK HB nije zaustavilo svoj rad unato─Ź vrlo nepovoljnim okolnostima za sve aspekte djelovanja. Ipak smo od po─Źetka godine 2020. uspjeli, što samostalno, što u suradnji objaviti deset naslova. Objavljivanje dvobroja 101./102. Osvita je u pripremi i njegovo tiskanje o─Źekujemo ─Źim tiskara po─Źne s normalnim radom.
  No ve─ç se osje─çaju ozbiljne posljedice op─çih zbivanja u financijskom pogledu, te sumorna perspektiva za daljnji rad. Naime, vidimo da ─çe se sredstva za našu djelatnost, koja su i ranije bila nedovoljna, još više smanjivati te nas o─Źekuje teško vrijeme i borba za goli opstanak.
  Zato apeliramo na sve naše ─Źlanove:
  1. Molimo ─Źlanove koji nisu izmirili ─Źlanarinu za teku─çu godinu da to urade što prije
  2. Da svojim dodatnim anga┼żmanom i utjecajem pomognu u prikupljanju sredstava za funkcioniranje DHK HB
  3. Sudjeluju u programima DHK HB kako rad Društva ne bi prestao.
  Podsje─çamo ─Źlanove kako je DHK HB dobrovoljna staleška udruga koja okuplja osobe bliska interesa kako bi promicali ciljeve i zada─çe zapisane u Statutu Društva. Zato, svjesni okolnosti du┼żni smo upozoriti da, ako Društvo prestane s radom, ne ─çemo više biti ─Źlanovi DHK HB.
  Smatraju─çi da DHK HB obavlja va┼żnu društvenu i nacionalnu ulogu pozivamo sve razine vlasti da napokon uvrste DHK HB u svoje prora─Źune, makar s minimalnim sredstvima, jer tako rade sve ozbiljne politike koje dr┼że do svoga dostojanstva.
  S poštovanjem,

  Predsjednik DHK HB
  Ivan Sivri─ç

   
   
   
   
  PRETHODNE NOVOSTI
  ─îetvrtak, 22. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 19. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  ─îetvrtak, 08. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 05. srpnja 2021.
  Petak, 02. srpnja 2021.
  Ponedjeljak, 28. lipnja 2021.
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 105-106/2021