• NASLOVNICA
 • O NAMA
 • KNJIGE
 • ARHIV
  NOVOSTI
 • OSVIT - ─îASOPIS
  ZA KNJI┼ŻEVNOST
 • GODI┼áNJA
  IZVJE┼á─ćA
 • GODI┼áNJA
  NAGRADA
 • ─îLANOVI
 • BREVIARIUM POETICUM
  Petak, 09. travnja 2021. | ─Źitanja: 71 | Kategorija: Novosti
   

   DRUŠTVO HRVATSKIH KNJI┼ŻEVNIKA HERCEG BOSNE

  u sklopu Knji┼żevne srijede odr┼żava manifestaciju

  BREVIARIUM POETICUM

  Program:

  1. Duhovna poezija hrvatskih pjesnika
  Ivan Voli─Ź, ─Źlan DHK HB i Klub studenata hrvatskog jezika i knji┼żevnosti Franjo Mili─çevi─ç


  2. Predstavljanje knji┼żevnog stvaralaštva Miljenke Koštro
  O knji┼żevnom stvaralaštvu Miljenke Koštro ─çe govoriti Radica Leko


  3. Nastup ─Źlanova DHK HB i gostiju s pjesmama prikladnim vremenu Uskrsa


  Voditelj tribine Ivan Bakovi─ç


  Srijeda, 14. travnja 2021. u 18 sati,
  Galerija kraljice Katarine - Hrvatski dom hercega Stjepana Kosa─Źe.

  Dobro došli!
  ___________________________________________________________________________
  Miljenka Koštro, djevoja─Źki Knezovi─ç, ro─Ĺena je 13. svibnja 1964. u selu Bro─çanac u op─çini Posušje. Osnovnu školu poha─Ĺala je u Bro─çancu i Vrani─çu, dok je op─çu gimnaziju 1983. godine završila u Posušju. Godine 2005. upisala je studij hrvatskog jezika i knji┼żevnosti na Sveu─Źilištu u Mostaru, ali ga nije privela kraju. Majka je troje djece. Danas s obitelji ┼żivi u Viru kod Posušja.
  Iako je poeziju po─Źela pisati još u osnovnoj školi, prvu zbirku pjesama objavila je tek s 39 godina ┼żivota. Piše pjesme za djecu i odrasle, igrokaze i prozu. Od prosinca 2012., kao vanjski suradnik na Radiju Herceg Bosne, prire─Ĺuje emisiju Odabrane stranice, kroz koju promi─Źe knji┼żevno stvaralaštvo, te kulturu pisanja i ─Źitanja. Suradnica je u emisiji Kad se smijah tad i bijah (Radio Split) koju ure─Ĺuje i vodi Mladen Vukovi─ç.
  Radovi su joj objavljivani u ─Źasopisima: Osvit, Motrišta, Hrvatsko slovo, Suvremena pitanja, Zvona, Hrvatska misao, Imotska krajina, Svjetlo rije─Źi, Podstranska revija, Hum, Katoli─Źki tjednik, Kvaka, Diskurs, Virko i drugi. Stalna je suradnica dje─Źjih listova Cvitak I Cvr─Źak gdje objavljuje pjesme i kratke pri─Źe. Pjesme su joj objavljene i u nekoliko zbornika, te na portalima. Sudionica je mnogih kulturnih manifestacija. Organizatorica je mnogih knji┼żevnih dru┼żenja u osnovnim školama. Pjesme kao i domoljubna poezija i pri─Źe pisane ikavicom su joj nagra─Ĺivane. Piše i kriti─Źke osvrte.
  ─îlanica je Društva hrvatskih knji┼żevnika Herceg Bosne, Matice hrvatske i HKD Napredak Posušje.
  Do sada je objavila šest knjiga: Roman Biti Viktor (Imotska krajina, Imotski, DHKHB Mostar i HKD Napredak Posušje 2016.) je njezino prvo prozno objavljeno knji┼żevno djelo.Zanimljivo je da je glavni lik romana gluhi Viktor Pelegrin
  Objavljene zbirke pjesama:
  Cvjetnjak na kamenjaru, 2003., Miris vje─Źne mladosti, 2004., ─îarolija svitanja, 2008., Klasje duše, 2020. i zbirka kratkih pri─Źa Pogled u nedogled, ve─çinom objavljenih u dje─Źjemu ─Źasopisu Cvitak, 2018.. Ova zbirka kratkih pri─Źa u Zagrebu je prilago─Ĺena za slijepe i
   

   
   
   
   
  ─îASOPIS OSVIT
  Najnovije izdanje ─Źasopisa OSVIT:
  OSVIT 103-104/2020